Hemköp i Brevik startar e-handel

Personalen plockar varorna i kassar som levereras på parkeringen.
Näringsliv17 september 2021 kl 05.20

Den 14 september lanserade Hemköp Lidingö Brevik sin nya e-handels-tjänst. Efterfrågan har varit stor ända sedan pandemin började.

– Att handla mat över nätet underlättar för kunderna och erbjudandet är en del av framtiden, säger Hemköp Lidingö Breviks butikschef Andreas Gruber.

Sedan pandemins utbrott har efterfrågan på e-handelstjänster varit stor så från och med den 14 september har Hemköp Lidingö Brevik kunnat erbjuda e-handel för sina kunder.

Personalen ser fram emot att ha tjänsten på plats.

– Vi ser i vårt närområde att e-handel är stort och att våra kunder uppskattar det. Vi har kört en egen variant tidigare, där vi har tagit emot ordrar direkt från kund, men nu får vi en mer långsiktig lösning. Det är en den största satsningen som vi gjort på länge, säger Andreas Gruber.

E-handeln är ett så kallat Click-and-Collect erbjudande där kunderna får sina färdigpackade matkassar levererade till sig på parkeringen utanför butiken. På Hemköp Lidingö Brevik, tror man att det nya erbjudandet kommer underlätta för konsumenterna, speciellt under rådande pandemi.

– Det är fortfarande många som inte vill besöka butiken fysiskt och nu kan vi ta emot deras ordrar digitalt i stället. Som kund kan du dessutom planera inköpen i god tid och få varorna plockade av oss direkt i butiken, säger Andreas Gruber.

Enligt statistik från Svensk Dagligvaruhandel har e-handeln en fortsatt positiv tillväxt inom dagligvaruhandeln. Färska siffror visar att den totala e-handelsförsäljningen under 2021 har ökat med 56% jämfört med samma period förra året. Upphämtning i butik är en fortsatt stark trend där försäljningsutvecklingen hittills i år har ökat med 83,1%.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *