Helena Bargholtz fick fin utmärkelse

Lidingö27 augusti 2019 kl 06.595

Helena Bargholtz tilldelades i fredags utmärkelsen "Paul Harris Fellow" för sitt stora engagemang i Rotary. Inte bara för sitt första och andra presidentår  i Lidingö Rotaryklubb utan även ett tredje år 2019/2020. Helena har lyckas hålla en hög närvaro och engagemang bland medlemmarna på veckomötena med sin entusiasm och naturliga ledarförmåga. Med Helenas bakgrund och erfarenhet både i riks- och lokalpolitiken har hon ett gediget kontaktnät som gynnar Rotary på Lidingö. Intresset för Rotary har spridits på ön och tillströmningen av nya medlemmar är god, mycket tack vare Helenas idoga arbete, heter det i motiveringen.

Paul Harris Fellow är Rotarys finaste utmärkelse och tilldelas personer som gjort betydande samhällsgärning och osjälviska insatser. Både Rotaryaner och icke Rotaryaner kan få utmärkelsen. Kända personer som fått utmärkelsen är moder Theresa, president Jimmy Carter, president Boris Yeltsin, FNs generalsekreterare Javier Perez de Cuellar, Barncancerfondens Pontuz Löfgren, journalisten Ann-Britt Ryd Pettersson, körledare Kjell Lönnå och entreprenören Carl Jan Granqvist.

Paul Harris är advokaten som grundade Rotary 1905 i Chicago. Syftet var att människor med olika yrken och bakgrund skulle träffas för att utbyta erfarenheter och få vänner för livet. Namnet Rotary kommer från gruppens vana i början att rotera mellan medlemmarnas arbetsplatser.

Rotary är ett världsomfattande yrkesnätverk som gör humanitära insatser. Det är en politiskt och religiöst oberoende organisation med 1,2 miljoner medlemmar fördelade på över 34 000 klubbar. I Sverige finns mer än 26 000 medlemmar fördelade på drygt 550 klubbar. Tre av dem finns på Lidingö.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *