Här finns pendlarparkeringar på Lidingö

Foto: Lidingö Stad
Lidingö9 augusti 2021 kl 05.001

Semestern börjar för de flesta att lida mot sitt slut och det är därmed dags att börja resa fram- och tillbaka till jobbet igen. Många lidingöbor behöver resa en bit från sin bostad för att ta sig till arbetet, och att åka kollektivt är en bra idé både ur miljöperspektiv och kostnadseffektivt eftersom man slipper betala trängselskatt. På Lidingö finns ett flertal parkeringsplatser särskild avsedda för parkering vid pendling till och från arbetet. 

Lidingövallen 
Invid Lidingövallen, mellan idrottsplatsen fram till Kyrkstigen och Norra Kungsvägen finns runt 60 nya parkeringsplatser vid vilka man får stå i 12 timmar. Parkeringen kan användas som pendlarparkering för dig som vill ställa bilen på Lidingö och byta till buss för att ta dig in mot Stockholm och vidare. 

Kalvhagsvägen 
Vid Kalvhagsvägen, vid busshållplats Ägirvägen, har Lidingö stad skapat parkeringsplatser som kan användas för pendlare med bil. 

Lojovägen 
Det är möjligt att parkera och stå i 12 timmar på parkeringen som finns i anslutning till busshållplatsen Rudboda torg. Här kan du ställa bilen under arbetsdagen och hoppa på buss 204, 211 eller 212 mot Ropsten och vidare mot stan. 

Brevik 
På Södra Kungsvägen, invid parkeringsfickorna i höjd med Breviks centrum får fordon så parkerade upp till12 timmar. Här finns även möjlighet att parkera norr om Lidingöbanan på Banvägen mellan Hövdingevägen och Vattenvägen. 

Gåshaga 
I höjd med Gåshaga station, på Värdshusvägen, finns det möjlighet att parkera bilen i upp till 72 timmar. Det finns runt 50 platser för parkering vilka också går fint att använda som pendlarparkering. 

Bodals station 
Vid Bodals station med infart från Södra Kungsvägen finns en parkering med 92 platser. Här gäller däremot parkeringsförbud mellan 02.00 och 05.00 på vardagar så tänk på lämna inte bilen över natten i veckorna. 

Larsbergs brygga 
Från Larsbergs brygga kan man med hjälp av skärgårdsbåten ta dig in till stan och en rad andra destinationer med SL-biljett eller reskassa, både för nöje eller om du arbetspendlar med båt. Här finns 7 parkeringsplatser på vilka du får stå parkerad med bilen upp till 12 timmar. 

Utöver pendlarparkeringarna för bil finns det även möjlighet att parkera sin cykel vid samtliga stationer som Lidingöbanan stannar vid. 

Källa: Lidingö Stad

Kommentarer

  1. Glöm inte parkeringsplatsen på lokalgatan vid GRENSTIGEN. Den är alltid fullsatt med många som vill promenera till Ropsten, motionera och samtidigt följa det imponerande brobygget. Min förhoppning är att man sedan kompletterar den med parkeringsplatser närmast norra brofästet. Jag förutsätter att kommunen i god tid har en bra planering för det området.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *