Håll koll på väskan!

Foto: Pinterest
Lidingö21 juli 2021 kl 04.551

Varje sommar sker stölder av värdesaker på bladplatser runt om på ön, och så även i år. Polisen uppmanar nu till uppmärksamhet och försiktighet vid besök på badplatser under sommaren. 

Stölder av värdesaker som klockor, nycklar och mobiltelefoner m.m har under sommaren förekommit på öns badstränder. Polisen uppmanar nu öns badgäster till särskild försiktighet, och att inte lämna värdesaker obevakade på badplatserna när de går iväg för att bada eller köpa en glass. 

– Det hjälper inte att gömma sakerna under en filt eller i ett klädesplagg. Införskaffa hellre ett vattentätt fodral som du kan ha med dig i vattnet och ha dina värdesaker, säger Pontus Enbom, Lidingös kommunpolis. 

Det bästa sättet att undvika att bli av med sina värdesaker är förstås att inte ta med dem till platser där du kan bli av med dem, lämna därför det du kan hemma. Kom ihåg att tillfället gör tjuven! 

Även runt om badplatserna gäller det att vara noggrann med att inte lämna sina värdesaker obevakade, risken för inbrott i bil ligger ökar när du parkerar längre stunder. Ta därför för vana att aldrig lämna några värdesaker i bilen när du parkerar vid badstranden, golfbanan eller picknickplatsen. 

Tips från Polisen för att undvika inbrott i bilen. 
* Lämna aldrig synligt gods i bilen. Även en tom väska eller kartong lockar tjuven.
* Lämna inga mobiltelefoner, dator eller andra stöldbegärliga saker kvar i bilen. 
* Ett öppet handskfack kan även visa tjuven att det inte finns något att hämta. 
* Lås alltid bilen när du lämnar den. Även om du har ett fjärrstyrt lås bör du känna efter att bilen verkligen är låst.
* Handlar du på flera ställen, se till att köpa de dyraste kapitalvarorna på slutet av din shoppingtur. 

Källa: Polisen Lidingö Stad

Kommentarer

  1. Tråkig utveckling att vi medborgare tvingas anpassa oss efter brottsligheten istf att brottsligheten bekämpas. Men man kan väl inte förvänta sig vad som helst för världens nästan högsta skatter…

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *