GT Söder borta i 2023 års sista match

Sport19 december 2023 kl 03.51

Matchen startar i ganska högt tempo och båda lagen får bra utdelning framåt. Vi gör ett litet ryck, och i sjunde minuten leder vi med 4-7. GT jagar vidare, kommer ikapp till ställningen 12-12 i tjugoförsta minuten.

En målrik första halvlek där vi går i en halvtidsledning med 13-14. 

I början av andra halvlek så fortsätter vi att byta mål med varandra. GT kopplar grepp och tar en tre måls ledning i den 43 matchminuten, 23-20. Vi tar beslutet att punkta deras Magda Janicz, som har en mycket bra dag, för bl a 13 mål.

Med 6 minuter kvar av matchen så har GT fortfarande övertaget med 1 mål. Vi går upp på en total punkt mot slutet och får till en bra träff och lyckas kvittera till 28-28.

GT har bollen med 1 minut kvar och vi får träff bakåt och vinner tillbaka bollen. 36 sekunder kvar av matchen och vi har bollen och GT's bänk snackar till sig en utvisning. 

Sista anfallet från vårat håll där vi gör alla rätt beslut och bollen går ut till Wilma Abelson som iskallt drar upp den i krysset och vi går upp i ledningen med 9 sekunder kvar. 

GT lyckas få till ett frikast som det får lägga vid slutsignal, som dem missar och matchen slutar 28-29, vinst till Lidingö. 

Vi tackar GT för en riktigt bra match som bjöd upp på ett rejält motstånd! 

Matchens höna gick till hon som avgjorde i slutet, Wilma Abelson

Målgörare i matchen Anna Wettebrandt 6, Ida Bernhardsson 5, Helena Stenqvist 5, Malin Andersson-Lindberg 4, Regina Suurwee 2, Mathilda Hedenberg 2, Wilma Abelson 2, Agnes Ahlström 2, och Maja Rahme 1.

Vi går till juluppehållet med en serieledning, två poäng före Tyresö Strand.

Nästa match spelas lördag 13/1, hemma i Gångsätrahallen, kl 14:00, då tar vi emot Täby HBK.

/

Zach Henriksson 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *