Gratis broddar till seniorer 65+

Lidingö27 november 2022 kl 03.58

Plötsligt kom vintern och halkan. Som traditionen bjuder delar Lidingö stad ut gratis broddar till alla Lidingöbor som fyllt 65. Vi smygstartar omgående, men passa gärna på den 30 november klockan 13-16 att komma till Mötesplats centrum i Stadshuset för att öva på hur du kan hålla dig på benen.

Det är enheten för äldre och förebyggande stöd som även i år har uppdraget att organisera utdelningen av broddar till öns seniorer.

Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden, tycker att detta är en god investering som mer än väl uppvägs av de tydligt positiva effekterna med färre fallolyckor.

- Det minskar risken för lidande för den enskilde och ger besparingar för sjukvården, säger hon. Att äldre känner sig tryggare och kan röra sig ute i större omfattning är andra effekter som påverkar folkhälsan positivt.

- Vi ser ett stort värde i att fler bär broddar när vi står inför kyla och halksäsong, säger Katarina Ruben Ahldén, enhetschef för äldre och förebyggande stöd. Det här är ett bra sätt att förebygga fallskador.

Ett annat bra sätt att förebygga fallolyckor är att öva balans. Därför har Mötesplats centrum i Lidingö stadshus en dag med balansövningar och broddutdelning, Håll dig på benen! den 30 november klockan 13–16 Du får möjlighet att:

  • Testa din balans
  • Lär dig att falla på rätt sätt
  • Prova på senior­träning med Lidingös gym

Här delar vi ut broddarna

På grund av vädret finns gratis broddar att hämta redan nu inne på Mötesplats centrum, Stadshusets entréplan. Från den 30 november klockan 13.00 och därefter vardagar från 1 december klockan 10–15 till jul eller så långt lagret räcker utanför Mötesplats centrum.

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *