Gör Rudboda torg till en levande mötesplats

Debatt22 april 2022 kl 05.088
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. KD Lidingö samverkar nära med Lidingö Näringsliv och stödjer planerna på att det skapas en levande mötesplats i det nya Rudboda centrum. Det ligger helt inom vår gemensamma vision för ”15-minutersstaden”.
  Vi tycker också det vore intressant med en etablering av bageri och servering redan nu i de gamla lokalerna i Rudboda centrum i väntan på de nya. Vi kommer därför undersöka möjligheterna att ordna detta utan att komma i konflikt med nuvarande planer för flyktingmottagande.
  Om det lyckas blir det en bra start på utvecklingen av ett nytt och attraktivt Rudboda centrum.

  Carl-Johan Schiller och Bo Brismar
  KD, toppkandidater kommunfullmäktige

  1. Lite synd då att KD inte tog med krav på yta för t ex kvartersrestaurang/kafé i anbudstävlingen som beslutades i kommunstyrelsen. Från C ville vi ha med krav att anbudsgivare hade yta för mer näringslivsverksamhet utöver utökad yta för matbutiken.

   1. Det stämmer att vi inte tog med sådana krav i ett tidigt skede. Vi går nu ut och möter marknaden för att se vilka planer som kan finnas för torget. Stadsutveckling görs tillsammans med byggbolag och näringsliv.

    Carl-Johan Schiller (Kd)

 2. En ansiktslyftning av Rudboda torg är verkligen på tiden. En resturang, café/ bageri och ett trivsamt torg är något många med mig skulle välkomna.

 3. Se och lär av Skärsätra torg, i många år ett insomnat centra och nu finns det en fantastisk saluhall, två sushi, en thai, en pizzeria och ett minilivs, å så röda korset(!)

 4. Skärsätra C blommar upp vid lunchtid. I mångt och mycket för att alla de hantverkare som är verksamma på Lidingö inte har någonstans att värma sin medhavda matlåda – i stället tvingas de att luncha ute. Utanför lunchtid är Skärsätra C dött liksom Rudboda C kommer att vara det. Varför skulle någon frivilligt uppehålla sig där utanför lunchtid? Maten i Skärsätra är ok men absolut inte mer än så.

 5. Vi i Lidingö Vänner har länge engagerat oss i utvecklingen av Rudboda torg. Det har sett för bedrövligt ut där i många år. Ett nytt levande torg är ett måste . Nu är planeringen äntligen på gång. Därför välkomnar vi och delar Lidingö Näringslivs väl formulerade program med förslag till innehåll. Det finns stora förväntningar på ett levande torg bland alla som bor i Rudboda med omnejd. Vattenverkets önskan att etablera sig på Rudboda torg är det bästa som kan hända. Men det måste ske nu- inte om fem år.

  Vi i Lidingö Vänner tycker att alla partier ska ställa upp på KDs förslag att Vattenverket omgående ska kunna öppna i en del av de låga byggnaden omgående utan att komma i konflikt med behovet av bostäder för flyktingar.
  Lidingö Vänner
  Helena Bargholtrz
  Anders Ulfvarson

 6. Nu har vi handlat på den nya fina ICA-butiken i Rudboda C (som förhoppningvis betalat för sig själva i denna icke-exploatering av C) och nu ska av vi fika. Kan inte tänka mig att någon då uppehåller sig i Rudboda C. Gravt feltänkt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *