Gåshagaleden stängs av för filminspelning

Lidingö13 juni 2022 kl 15.30

Under två nätter i juni stängs trafiken på Gåshagaleden av på grund av en filminspelning. Från klockan 21.00 till 05.00 den 13 och 14 juni leds trafiken på Gåshagaleden om.

Det är produktionsbolaget Warner Bros. som har fått en så kallad markupplåtelse beviljad. De ska under två nätter spela in en scen till en kommande långfilm i regi av Fares Fares. I scenen kommer en polisjakt utspela sig där två av filmens huvudpersoner färdas i en bil med polisen hack i häl.

Flaggvakter leder om trafiken

För att kunna spela in scenen ostört har staden beviljat att Gåshagaleden stängs av i höjd med Södra Kungsvägen till och med Hövdingevägen. Flaggvakter kommer finnas på plats för att leda om personbilstrafiken över Breviks centrum under nätterna som inspelningarna pågår. Undantag kommer att göras för tung trafik som släpps förbi mellan tagningar.

Därför lyser gatulamporna

Normalt sett är gatubelysningen inte påslagen under ljusa sommarkvällar. Produktionsbolaget har bett om att få ha belysningen tänd för inspelningens skull.

Då det inte är tekniskt möjligt att slå på gatubelysningen på enbart den avstängda vägsträckan kommer lamporna att lysa i ett större område. Lamporna är på från tidig kväll 13 och 14 juni fram till och med att inspelningarna är klara.

(från Lidingö stads hemsida)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *