Fyramålsskytt avgjorde för Lidingö!

Lidingös Gustav Dahlstedt glänste i mötet mot Rimbo. Foto: Jonas von Hofsten
Sport22 januari 2020 kl 07.43

Gustav Dahlstedt är namnet för kvällen! Avgjorde (nästan) på egen hand matchen mot IFK Österåker. Fyra mål kom från ”Dalas” klubba! Seger på bortais med 7-2 (1-)(3-1)(3-0) skott 45-39.

Matchen blev lite stökig beroende på att domaren inte stävjade en onödig pååkning på Lidingös (utmärkte) målvakt Olof Djurberg i den första perioden. Det ledde till att lidingöspelarna fokuserade lite för mycket på spelaren ifråga, för att visa att man inte gör så, det vill säga åker på målvakten i onödan.

Detta ledde bl a till fyra raka utvisningar för Lidingö!

Österåker tog ledningen i matchen efter 9:23 via ett väldigt snyggt mål. Trots att Lidingö hade det mesta av spelet dröjde det till 16:43 innan 1-1 kom. Jacob Paganderth (7) sköt ett bra skott som slank in vid målvaktens närmaste stolpe.

I spel fem mot tre tog Österåker ånyo ledningen efter 20:55. Även Lidingö fick spela fem mot tre och då kvitterade Viktor Hansson (8).

Sedan var det dags för Gustav Dahlstedts show! Fyra raka mål! Gurra gjorde 3-2 (37:25), 4-2 (38:39) trots att Lidingö hade folk i utvisningsbåset, 5-2 (44:25) och 6-2 (46:59)!!!!!!

”Dala” är nu uppe i 21 mål under säsongen! Avslutningsvis satte Marcus von Sydow 7-2 på en riktig luring. Alla (de flesta) trodde ”Mackan” skulle passa, men han passade på i stället!

Det skilde inte så mycket i puckinnehav i matchen, men Lidingö tog bättre tillvara på tillfällena och tack vare bättre skridskoåkning fick bättre chanser i matchen.

Många bra spelare i segrarlaget. Olof Djurberg, som inte spelat match på ett och ett halvt år, glänste i målet. Wiking Westlund, Henrik Grönlund var ett stabilt backpar. Theo Liss-Karlsson stod upp när det blåste runt vår målvakt. Jacob Paganderth har hittat formen. Oscar von Sydow gör mycken nytta och så vidare….

Gustav Dahlstedt!

Matchen innehöll 182 utvisningsminuter, och allt för att domaren inte i tid såg till få lugn i leden. Allt bråk hade sin upprinnelse i att Lidingös målvakt fick rapp från motståndarna! Frånsett det var det en relativt lugn ishockeymatch. Men 182 minuter är matchen inte värd!

Lidingö passerade nu Österåker och gick upp på en tredje plats i tabellen. Tre poäng nu bakom ledarduon Iron och Tierp.

På fredag är det dags igen då i Childhoodhallen mot KTH kl 19:00!

Vinnaren har alltid en handlingsplan, förloraren har en ursäkt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *