Frida Karlsson till TCS Lidingöloppet

Frida Karlsson från Lidingöloppet 2018. Foto: Peter Holgersson AB
Sport24 september 2019 kl 06.573

På fredag den 27 september går startskottet för TCS Lidingöloppshelgen med Lidingö Skolstafett som första lopp. Under lördagen avgörs det klassiska huvudloppet, som är världens största terränglopp. Bland årets deltagare finns Frida Karlsson (som tog guld vid skid-VM 2019), Emil Jönsson, Malin Ewerlöf och fjolårssegraren Napoleon Solomon.

Under integrationsprojektet Lidingö Skolstafett springer barn från Lidingö sida vid sida med barn från Järvaområdet. Satsningen är till för att få fler barn att träna löpning och att öka integration mellan olika områden. Helgen avslutas på söndagen med TCS Lilla Lidingöloppet, Knatteloppet och Rosa Bandet-loppet.

Fredagens Lidingöloppsprogram
09:30 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 4
10:15 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 5-6
10:45 Start TCS LidingöRullet – för de med rullande hjälpmedel
11:00 Start TCS LidingöRuset – för de med funktionsvariation
13:00 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 7-9
16:00 Start Lidingöloppet På Gång

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. Numera är TCS Lidingöloppet också en folkfest som bjuder på olika distanser och typer av lopp. Visionen är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Kommentarer

 1. Och hur kommer 40 000 bilar och husvagnar påverka klimatet?
  Förutom att dom parkerar hur som helst och var som helst.
  Lidingö lär sjunka några centimeter efter varje Lidingölopp.
  Har inget emot Lidingöloppslöpare som åker kollektivt.
  Varför ordnar inte Lidingöloppet parkering på Gasverkstomterna?

  1. Hej Anita,

   Parkeringsfrågan på gasverkstomterna är inte genomförbar då det inte ges tillåtelse till detta av ägarna av tomterna. Så har jag fått det förklarat för mig av loppet. Loppet vill också minska biltrafiken så mycket som möjligt och förespråkar buss. Antalet bilar har minskat senaste åren och det ganska kraftigt. 🙂

   MVH
   Niklas

 2. Avvecklingen efter lördagen i fjol blev kaos med timmar av stillastående köer av trafiken från Rudbodahållet vid Grönstarondellen. Trots påpekande hade varken polisen, Lidingöloppet eller Kommunen något intresse av att lösa problemet. Deras gemensamma mål är att göra Lidingöloppet till ett bilfritt arrangemang. Blir det som utlovats regn blir det inte roligt !

  Ett bilfritt Lidingölopp innebär att man utestänger hitresta barnfamiljer som är fullständigt beroende av att kunna ha bilen som bas. Problemet med att helt prioritera Lidingöloppets busstrafik vid Grönstarondellen innebär att man antingen måste förbjuda parkering på alla ytor öster om Grönstarondellen, eller avveckla via gång- och cykelvägen längs Kyrkviken. För några år sedan tog en känd motorcykelpolis på Lidingö tag i problemet och man escorterade ett 30-tal bilar åt gången denna väg. Det fungerade utmärkt.

  Jag har påpekat detta i flera år men trots kaos har det inte föranlett någon åtgärd. I år måste man lösa problemet vilket är viktigt också för alla som bor öster om Grönstarondellen och för transporter och busstrafik. Lidingöloppet är ett fantastiskt arrangemang som alla står upp för om man anstränger sej för att lösa problemen så att det gynnar alla !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *