Från ”Masked Inger” – till påskkärring

Alla var vi i hatten – så härligt med vårens första hattparad här på Hiertagården.
Kåserier9 april 2022 kl 05.282

Det ligger verkligen i tiden – att klä ut sig. Bli någon annan än den man är. Och visst finns det många figurer som passar in i sammanhanget vilket TV:serien  ”Masked singer” bevisar gång på gång. Vem trodde väl att simhopperskan Anna Lindberg dolde sig i Karusellen och inte visste någon att hon kunde sjunga så bra! Nu gillar panelens Måns Zelmerlöw att åka karusell – så visst – hans gissning var rätt. När masken lyftes fick vi beviset –  Anna Lindberg, men egentligen skulle hon väl passat bättre som sjöjungfru?  I vilket fall som helst är dekor och kläder mycket påkostat så bara sceneriet som David Hellenius rör sig i är värt några timmar framför TV:n.

När min födelsedag närmade sig så dök det upp många idéer i mitt huvud, kanske just ”Masked Inger” kunde vara nåt att som tema för kalasen. För KALAS skulle det bli för att skingra den djupa tristess vi alla hamnat i under pandemiåren. Samma tankar hade familjeteamet lekt med vilket blev en härlig överraskning.  

Här på Hiertagården framlever jag ålderns dagar i gott sällskap – med många ”tjejer” som alla har sällsamma historier att berätta. Problemet är att vissa av oss har svårigheter att komma till tals eller uppfatta vad som diskuteras runt bordet. Hur gör man då om man vill ha fest för tjejerna, ha kul utan att behöva ta fram mikrofoner eller andra hjälpmedel. Jag bad vår Klubbmästare Gugge om råd – och visst – det blev en lösning på problemet!   

Hattparad - Vill du bli i hatten?
Nu finns chansen! Välkommen på kaffe och tårta måndagen den 28 mars då jag har den äran att fylla 92 år. Vi ses i Festvåningen klockan 14.  Klädsel; vårhatt och glada färger. Svar till Inger som ni gärna ringer…

Tårtor designade som hattar – modell Maria på Coop. En vit, en blå, en grön och en rosa.

Tänk vad en hatt kan berätta! Och hur kul det varit för oss alla att rota fram rätt hatt ur garderobens dunkla djup. Nu dök det upp ännu en idé i min gamla födelsedagsskalle – varför inte göra tårtor som hattar? Ja, varför inte – det låter kul sa konditor Maria på Coop i Centrum. Resultatet ser ni här ovan, tårtor i lagom storlek att passa de flesta huvuden och dessutom – mycket goda!! För att bli ”lite i hatten” på riktigt bjöds svalt bubbel som entré.

Vem är vem – ja det kan man ju fundera på? ”Masked Inger” är i alla fall tomten, tror  jag…

Så backar jag historien ett par dagar då vi hade familjemiddag en trappa upp i festvåningen. ”Inget kalas utan kras” är ett gammalt ordspråk vars sanningshalt bevisades med ”Trasig hiss”. ”Sånt händer i de bästa familjer” är ett annat ordspråk som passade in perfekt för kvällen för att inte tala om: ”När nöden är som störst är hjälpen närmast”, så stort tack till köksbrigaden René, Rita och Sergei och tack hela familjegänget som lekte med i ”Masked Inger”.

PS. Just nu är det påskkärringarnas gyllene tid. Även här klär vi ut oss för att leka med verkligheten, tar en kvast och åker till Blåkulla i vinande aprilstorm. Glöm inte påskriset det kan vara bra att ha för man vet aldrig om djävulen dyker upp. Eller om hissen stannar. DS

Fick du spader? Dra ett kort! Och hitta det andra på bordet – så gick placeringen till.

Kommentarer

  1. Fantastiskt! Om än inte alla kroppsdelar, är som förr, så är både hjärnan och pennan, lika högpresterande som i Dina glans dagar. Fortsätt så Inger, och lycka till med fortsatta kåserier! Stig Hernskog!

  2. Finns mycket man kan åstadkomma med ett öppet sinne och ett varmt hjärta.
    Fullkomligt enastående!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *