Från Gångsätrahallen på väg ut i Europa

Foto: Matthew Tipple
Sport1 april 2023 kl 03.46

För ett år sedan intervjuade vi domarna Alice Watson och Line Welin om deras domarkarriärer. Läs artikeln här.

Kursen hålls i Litauen i samband med EM för Flickor 19 den 7-17 juli. Kursen innefattar teoretiska och fysiska tester, regelkunskap samt dömande i turneringen.

Alice och Line är idag elitdomare och dömer i högsta damserien SHE och näst högsta herrserien Herrallsvenskan.

På frågan hur det känns svarar man till Svenska Handbollförbundets hemsida:
– Fruktansvärt bra! Svårt att sätta ord på det, så är det alltid när man nås av sådana här nyheter. Det är något vi har jobbat för så länge men man är ändå aldrig riktigt beredd på att beskedet ska komma, så när det väl gör det blir man lika glad och förvånad varje gång! Så det är en massa glädje blandat med en del nervositet också, det är ett ärofyllt uppdrag och vi vill såklart representera SHF på bästa sätt och göra oss själva stolta. En nominering är ju alltid kul men nu ska man göra jobbet också!

Läs intervjun i Svensk Handboll här.

Alice och Line började i tidig ålder spela handboll i LSK. Man gick sedan den föreningsdomarutbildning som genomförs i klubben varje år. 2015 började man döma ihop.

Man kan hålla på med handboll på många olika sätt. Att bli domare är ett sätt som är både roligt, spännande och som synes kan leda långt. Vi hoppas och tror att Alices och Lines framgångar kan inspirera och göra att vi får fler som vill satsa på en domarkarriär.

LSK Handboll är stolta och glada och önskar Alice och Line stort Lycka till !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *