Förstörda valaffischer skadar demokratin på Lidingö

Debatt16 augusti 2022 kl 20.225
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Ewa Lantz
Ordförande för Socialdemokraterna i Lidingö

Patrik Sandström
Gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Lidingö

Kommentarer

 1. Alla som förstör, behandlar någon illa för sitt politiska intresse, visar att de är emot demokrati. I kommunfullmäktige på Lidingö hälsar alla på varandra, pratar med varandra och ibland fikar med varandra. Respekt och hänsyn borde vara en självklarhet för alla, även om man tycker annorlunda.
  Vi har åsiktsfrihet i Sverige och den ska vi vara rädda om. Vi partier hjälps åt att kontakta varandra när vi ser att affischer har rivits ner.
  Iréne Borgenvik
  Gruppledare Sverigedemokraterna Lidingö

 2. Moderaterna i Södertälje har avstått från att sätta upp plakat. Jag hoppas att alla partier på Lidingö tar ner sina plakat. Alla partier drabbas då antagonister river ner varandras plakat. Det räcker med att vi får reklamen i brevlådan med röstsedlar och allt ! Årets valrörelse är fullständigt absurd för det går inte att ta ställning till hur problemen kommer att lösas efter valet. Nu kommer alla partier med överbud och försöker i princip dölja hur illa det står till i landet Sverige. Jag påstår att plakaten inte har någon positiv verkan alls oavsett hur tilltalande de är ! Partiernas reklam kostar enligt uppgift svenska skattebetalare 400 miljoner i den tid då vi borde spara på allt. Politikerhatet frodas !

 3. Vi håller med artikelförfattaren. Detta förfarande är verkligen jättetråkigt. Vi uppmanar alla våra kampanjarbetare att återställa vandaliserade affischer.
  Anders Paulsen
  LidingöPartiet

 4. Min fråga till alla partier är varför ni sätter upp dessa meningslösa och farliga affischer. Ni vet att de kommer vandalisering. Ni vet att de på vissa fall skapar fara och dålig sikt i trafiken. De är satta längs bilvägarna för att ta bilisternas uppmärksamhet till fånga ifrån vad som händer på vägen.

  Jag tycker det är fullständigt vansinnigt att det får sättas upp på platser där de sitter i trafiken. Om de sätta längs torg där folk kan stanna upp är väl en sak.

  Att sprida budskap sker på många andra sätt, men dessa affischer vill jag inte se oavsett partifärg. Ta ned dem omedelbart. Det tillhör det förgångna.

  Besviken

 5. Lite drygt 100 mil från Sveriges gränser offrar människor i vårt Europa sina liv för rätten att ha fria val och ledas av sina egna valda företrädare. En viktig del i det är valaffischeringen inför allmänna val. Jag tycker det är viktigt att komma ihåg det innan man kritiserar uppsättningen av valaffischer under fyra veckor vart fjärde år. Jag ser affischeringen som en demokratimanifestation. Som vanligt i Sverige blir det brottsoffret (valaffischen) som får skulden för att vandaler härjar fritt. Trist!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *