Förslag till utbyggnad av Lidingö Centrum

Stad & Politik22 juni 2022 kl 04.432

I måndags (den 20 juni) arrangerade Idha Bergström och Erika Lundström från Grosvenor ett möte för att visa ett förslag till ny, småskalig utbyggnad för handel, bostäder och parkering invid Polishuset på Lejonstigen.

Mötet var på plats vid trappan på Stadshusparkeringen och inbjudna vara den politiska majoriteten, stadens tjänstemän som arbetar med att utveckla Raoul Wallenberg parken samt Lidingö Näringsliv.

Grandbiografen till vänster. Ny byggnation till höger, där det är parkeringsplatser idag.

Den nya byggnaden föll alla i smaken direkt. Det är småskaligt, grönt och i trädgårds stil och vidareutvecklar Lidingö Centrum till ett ännu mer levande centrum. Den tråkiga ytan på biografgatan är som bortblåst och ersätts med butiker, boende samt parkering under jord.

Vi talar om ny handelsyta, nya parkeringsplatser under jord samt nya bostäder med inspiration från Canadastigen på Lidingö. Trappan från Stadshusparkeringen kommer också att breddas och förskönas.

Nu ligger bollen hos Teknik- & Fastighetsnämnden och alla hoppas på snabba besked för att kunna trycka på startknappen.

Mats Gröndahl Miljö - och Stadsbyggnadsnämnden.Birgitta Sköld Lidingöpartiet, Matths Järliden (WAK arkitekter), Idha Bergström Grosvenor, Erika Lundström Grosvenor, Daniel Broman Stadsdirektör, två medarbetare från Lidingö stads grönområden och parker, Daniel Källenfors Moderaterna samt Suzanne Liljegren Liberalerna. Katarina Palmstierna, Lidingö Näringsliv tog bilden.

Kommentarer

  1. Äntligen! Ett förslag som Lidingöborna säkert gillar. Balanserat, småskaligt, ”Lidingö-stil”, fin färgsättning och till synes bra materialval. Dessutom inkräktar det antagligen inte alltför mycket på befintlig verksamhet i centrum under byggtiden.

  2. Fegt och totalt meningslöst, Helt utan nytänkande och karraktär. M i ett nötskal.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *