Förlust, men chansen till kval finns fortfarande kvar

Matchens lirare i LSK: Rickard Trollsås
Sport24 november 2022 kl 03.45

LSK förlorade inför den nya serieuppdelningen den avslutande matchen mot Skogås.

Skogås vann välförtjänt över LSK med 30-26 efter att man i halvtid haft ledningen med 17-11.

Skogås tog ledningen med 1-0 och man lät sedan aldrig LSK passera sig i målprotokollet. Skogås hade ett samspelt gäng som med list och finess gång på gång fick in bollen till sin mittsexa på linjen som sedan var säkerheten själv. LSK kämpade och slet för att komma ikapp. Man gick på slutet upp i ett offensivt försvarsspel som störde Skogås och med två minuter kvar av matchen och ställningen 26-28 fick LSK straff och chansen att skapa lite spänning i slutet. Skogås målvakt Thomas Leoson räddade dock straffen och matchen var avgjord. Skogås målvakt växte under matchen fram till ett spöke för LSK-spelarna och han blev följdriktigt matchens lirare i Skogås.

LSK har fått in några nya spelare i truppen och det märks att det tar ett tag att spela ihop sig och hitta varandra. Målvakten Rickard Trollsås som byttes in en bit in i första halvlek gjorde en stark insats och blev också utsedd till matchens lirare.

LSK slutar fyra i serien och de tre första lagen går nu vidare till en ny serie där de två första lagen blir kvalificerade till division 1. Chansen till kvalspel finns dock fortfarande kvar för LSK men det är en längre och lite krångligare väg att vandra.

Målgörare i LSK: David Rimbe 8, Oskar Nilsson 5, Ted Wettebrandt 3, Marin Alm 2, Wictor Brage 2, Jonathan Jakobsson 2, Lucas Mattsson 2, Carl Sundelin 2.

Matchens lirare i LSK: Rickard Trollsås

LSK möter nu närmast Djurgården den 27/11 kl 13.40 i Hjorthagshallen och nästa hemmamatch är den 4/12 i Gångsätrahallen kl 16.00 mot Vallentuna HK.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *