FÖRLUST I EN SEXPOÄNGSMATCH ÄR ALLTID TRIST!

Sport16 januari 2019 kl 18.26

 IDROTT  16 januari 2019 kl 18.26
Det finns förluster som svider mer än andra och 2-5 (0-1)(1-3)(1-1) skott 36-27 mot Ormsta är en förlust som svider lite extra eftersom det var en så kallad 6-poängsmatch. Visst finns fortfarande möjligheten att nå kvalspel, men möjligheterna sjönk betänkligt.

Lite ironiskt att i Lidingös bästa del i matchen – andra perioden –  så avgjorde Ormsta. I den första hade Ormsta tagit ledningen med 1-0 (4:48) i powerplay och hade också skapat de bästa målchanserna. Lidingö sköt flest skott men ofta från långt håll och de riktigt vassa målchanserna skapade Ormsta beroende på alldeles för många andrachanser.

När Frank Holmström (10) kvitterade till 1-1 efter bara 55 sek av andra perioden spelade Vikingarna bra under de första 10 minuterna av perioden, men det hjälper ju inte om det är motståndarna som gör målen! 1-2 (28:11) 1-3 (31:53) och 1-4 (38:06) trots att Lidingö hade grepp om spelet under stor del av perioden.

Ormsta spelade ett bättre försvarsspel och såg till att det inte blev så många returer.
I inledningen av den tredje kunde Lidingö reducera till 2-4 (43:05) genom Jacob Paganderth (10) (ass Karl Versteegh och Joel Thoren), men närmare än så kom aldrig hemmalaget och när 2-5 (48:02) kom var matchen avgjord.

Något som saknades i Lidingö var att det inte blev någon förändring i uppställningen när det kärvade. Att kasta om i laguppställningen kan ju ibland väcka upp laget. Till exempel Victor Frykfeldt, som gjort mål i de två senaste matcherna, fick bara ett byte.
Nu är det viktigare än någonsin att inte hänga med huvudena, utan tvärtom: bita ihop.

När det är som brantast gäller det att ta fram repstegen och klättra uppåt.
Fortfarande massor av poäng att spela om. För den som alltid talar om sina svårigheter är ingenting lätt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *