Förlust för Vikingarna i premiären

Foto: Jonas von Hofsten
Sport3 oktober 2019 kl 07.07

Säsongens första förlust kom vid ett olämpligt tillfälle – i den första seriematchen! 3-4 mot KTH (0-1)(1-2)(2-1). Skott just nu okänt eftersom ingenjörerna i KTH inte kan koppla upp mot internet!!!!

Timmen är sen så det blir bara en kort sammanfattning. Lidingö inledde matchen väldigt svagt med dåliga och ibland riktigt dumma passningar. 

I ishockey är det ”förbjudet” att slå en passning som din medspelare måste vända sig bakåt för att uppfatta. Då riskerar man (som Viktor Hansson) att få ruggiga tacklingar!

Att isen var dålig är en lite förklaring till det dåliga spelet, men problemet är ju att motståndarna spelar med samma förutsättningar.

Lidingö kom i underläge efter 8:25 beroende på att pucken inte kom ur egen zon när möjligheten fanns. 1-1 (26:48) tillkom efter skott från Johan Thorén som via Erik Friberg gick i mål. Ass också till John Magnusson. 1-2 28:36 efter pucktapp i mittzonen och 1-3 (35:59).

Den tredje perioden var Lidingös klart bästa och det var nära att matchen vände. I powerplay reducerade Fredrik Klasenius till 2-3 (46:58) efter fint spel och ass av Gustav Dahlstedt och Viktor Hansson. När så 3-3 kom (51:05) efter att pucken fint checkades kvar i anfallszonen, och en fin passning av V. Hansson och direktskott från Wiking Westlund, så var det läge för att Lidingö skulle vinna då trycket mot KTH:s kasse var konstant.

Två raka utvisningar – med kort mellanrum – förstörde till viss del möjligheterna. Lite snöpligt var det att KTH kunde avgöra i sista minuten 3-4 (59:35).

Tycker att Gustav Dahlstedt var Lidingös bäste spelare men överlag kan alla lite bättre. Gissar att det fanns en smula underskattning med i bilden och nog syntes det att Lidingö saknade flera ledande spelare.

Som tur är finns det chans till revansch för det dåliga spelat redan på fredag då Kista kommer på besök i Childhoodhallen kl 19.00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *