Förlust för J18 mot serieledande AIK: 2–3

Sport25 november 2019 kl 04.20

Nära, men ändå ganska långt ifrån.

En något kryptisk mening, men syftar till att Lidingös J18-lag var nära (minst) en poäng mot AIK men det blev förlust med 2-3(0-1)(1-1)(1-1) skott: 30-35.

Nära var det nämligen att Petr Ton i slutsekunderna skulle gjort 3-3, men skottet räddades av målvakten i AIK.

Lidingö hade tur och viss skicklighet som kom undan med 0-1 i första perioden efter ett mål efter bara 40 sek!

Tack vare en storspelande Josef Nemecek gjorde inte AIK fler mål, men det första 10 minuterna var Lidingö stillastående och förlorade varje närkamp.

Det blev något bättre i sista delen av perioden, men totalt var det klar dominans från serieledarna.

Andra perioden blev något bättre från Lidingös sida och Petr Tons (5) kvittering till 1-1 (23:02) var en praktpärla upp i nättaket (ass. Albin Melin).

Att AIK återtog ledningen efter 37:12 var logiskt men mindre bra för att matchen skulle utjämnas spelmässigt och när 1-3 kom 47:08, var det långt till poäng för hemmalaget.

Men i det skedet spelade Lidingö istället som bäst, och 2-3 (48:54) gav ny energi! Åter var det Petr Ton(6) som gjorde målet, när han slog in en retur efter skott Marco Sandelgård (ass också Isak Karlsson).

Sedan kom det spännande slutsekunderna när Lidingö tagit ut sin  målvakt och under slutminuter skapade två riktigt bra möjligheter att kvittera.

I sanningens namn skulle inte det ha motsvarat skeendet på isen där AIK var det klart bättre laget.

Men att inte ge upp utan istället vara nära att utjämna matchen tyder på god moral i Lidingö, något som kan vara viktigt nu när bara fyra matcher återstår av grundserien.

Ännu en gång var Josef Nemecek Lidingös mest framstående aktör. Marco Sandelgår, Isak Karlsson, Jakob Zajicek och Petr Ton var andra som är värde ett lite större plus.

För den som alltid talar om sina svårigheter är ingenting lätt!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *