Förklädd Gud på söndag

Från vänster Anna Smedendahl Rosén, körledare för Ansgarskyrkans Vokalensemble och presentatör på konserten, Stefan Själander, körledare för Lidingö kyrkokör och dirigent samt Li Ringquist-Östman, körledare för Lidingö Cappella. Foto: Victoria Gejrot
Kultur16 september 2021 kl 05.21

Det blir konsert i Ansgarskyrkan, Lidingö den 19 september kl. 16.00 och ev. 18.00:

1. Förklädd Gud - Lars-Erik Larsson och Hjalmar Gullberg
2. Sommarsång ur Svit för liten orkester - Gustav  Asplund  uruppförande

Medverkande:
Presentatör - Anna Smedendahl Rosén
Församlingsföreståndare - Sven-Erik Wånell
Diakon - Malin Samzelius
Diakoniassistent - Eva Sharp
Recitatör - Margareta Byström
Sopran - Alexandra Zetterström Büchel
Baryton - Olle Persson
Ansgarskyrkans Vokalensemble
Lidingö Cappella
Lidingö kyrkokör
Lidingösymfonin
Dirigenter - Gustav Asplund och Stefan Själander

Lars-Erik Larssons och Hjalmar Gullbergs mycket älskade körepos Förklädd Gud skickar en uppmaning om att vara goda medmänniskor. För ett år sedan skulle ett framförande ha ägt rum och i samband med detta skulle Lidingö församlings diakoner värva volontärer till en ny besökstjänst. På grund av pandemin fick det istället bli en video med bara slutkören med Lidingö kyrkokör i äppelträdgården bredvid Lidingö kyrka. 

Från repetitionerna av Förklädd Gud. Foto: Anna Smedendahl Rosén

Längtan efter att få sjunga och spela tillsammans har varit mycket stor under pandemin så det känns fantastiskt att tre av öns körer och öns egen symfoniorkester nu kan göra denna konsert tillsammans med Lidingöskådespelaren Margareta Byström och solisterna Alexandra Zetterström Büchel och Olle Persson. De stora och flexibla lokalerna i Ansgarskyrkan gör att vi kan uppfylla alla nuvarande restriktioner med god marginal även om antalet konsertbesökare är begränsat. Därför är det bra att konserten också streamas.

På konserterna framför Lidingösymfonikerna Sommarsång ur Svit för liten orkester av Gustav Asplund. Detta är ett uruppförande och det är kompositören själv som dirigerar. Det blir extra högtidligt och festligt med uruppförandet. 

Man kan i samband med konserten anmäla sig för att få mer information om vad det kan innebära att vara tillsammans som volontär i Ansgarskyrkan och Lidingö församling. Biljetterna släpptes på biljettmonster.se måndag den 13 september kl. 10.00. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *