Företagsamheten i topp på Lidingö

Näringsliv11 mars 2019 kl 07.05

Den 7 mars i år publicerade Svenskt Näringsliv deras årliga rapport om företagsamheten i Sverige med mätningarna från 2018. Syftet med rapporten är att titta på hur många personer som har ett juridiskt eller strategiskt ansvar för ett företag. Mätningen räknar en person som företagsam om den antingen har en F-skattsedel, är delägare i ett aktivt handelsbolag eller är VD alternativt ordinarie styrelsemedlem i ett aktivt aktiebolag.

Enligt rapporten hade 2018 det lägsta antalet nya personer som blev företagsamma sedan mätningarna började göras för tio år sedan. Trots det var Lidingö den kommun som hade näst högst nyföretagsamhet. Den enda kommunen som hade ett högre antal nya företagsamma invånare var Danderyds kommun. Lidingö behåller andraplatsen från föregående år då staden också placerade sig näst högst efter Danderyd. Nyföretagsamheten har överlag gått tillbaka i 17 av 21 län, men där det i de övriga fyra länen endast varit marginella ökningar.

Malin Rosenqvist, näringslivschef, lämnar följande kommentar angående rapporten på stadens hemsida:
– Det är glädjande att se att Lidingö fortfarande ligger på en stark andraplacering. Lidingö ligger också högre än övriga delar av landet då det gäller kvinnligt företagande. Att stimulera och underlätta nyföretagande och entreprenörskap är också ett fokusområde i stadens näringslivspolicy där vi samarbetar aktivt med öns företagarföreningar.

Daniel Källenfors (M), ordförande i kommunstyrelsen, lämnar följande kommentar angående rapporten på stadens hemsida:
– Det är mycket positivt att Lidingö är näst bäst i Sverige på nyföretagandet. Näringslivet är det som skapar välstånd och det är mycket positivt att Lidingöborna är framgångsrika företagare. Staden kommer även fortsatt arbeta med att förbättra förutsättningarna för våra Lidingöföretagare.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *