Företag i Skärsätra: Svenska Mäklarhuset

Annika Hedman & Sara Danielsson
Näringsliv20 februari 2023 kl 04.46

Vi fortsätter vår serie med företag i våra närcentra, här ytterligare ett i Skärsätra.

Mäklare med hjärta

Svenska Mäklarhuset eller SMH är en Franchisekedja som startade på 90-talet och kom till Lidingö 2011. Det är idag Sara Danielsson och Annika Hedman som driver Svenska Mäklarhuset på Lidingö och de har just flyttat in i nyrenoverade lokaler på Skärsätra Torg.

– Tidigare satt vi vid Foresta där vi trivdes väldigt bra. Men nu dök det här tillfället upp och vi passade på. Här är mer liv och rörelse, vi trivs redan bra trots att vi inte riktigt öppnat ännu, säger Sara.

De träffades när Annika köpte sin bostad av Sara för några år sedan och efter det började de jobba tillsammans och är numera partners.

– Vi säljer bostäder över hela Lidingö och har inte riktat in oss på något speciellt område. Numera kan vi även hjälpa till på andra sidan bron. De som sitter på vårt kontor i innerstan tar hand om kunder som vill flytta in till stan och vi hjälper deras kunder att söka efter villor och radhus på Lidingö, säger Annika.

De även ser en ökad efterfrågan kring utlandsdelen, då många Lidingöbor har eller söker lägenheter i värmen. SMH finns på bland annat i Spanien, Cypern, Thailand och Kroatien.

– Vi älskar vårt jobb, säger Sara och poängterar att hon tycker det är viktigt att det finns hjärta med i varje affär. Vi har ett gemensamt och genuint intresse för människor, inte bara dom bostäder vi säljer. Det brukar visa sig på resultatet, säger Sara.

– Marknaden just nu är aningen avvaktande på grund av rådande världsmarknad säger Sara, men det finns alltid en rörlighet på bostadsmarknaden då livet tar sina vändningar oavsett vad som händer i omvärlden. Och då behövs en erfaren mäklare att hålla i handen.

– Välkomna att hälsa på hos oss på Skärsätra Torg, säger Annika och Sara!

www.smh.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *