Företag i Coronatider

Näringsliv24 april 2020 kl 06.41

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Frejs och Torsviks Tobak och spel:
Köp en glass när ni hämtar ert paket …

… säger Mattias Ekelund som driver både Frejs kvartersbutik vid Lidingö Centrum och Torsviks Tobak & Spel

– Första dagarna när Coronapandemin bröt ut, var det hamstring av snus, men nu har det lugnat ner sig. Nu ser vi att paketflödet har ökad drastiskt, med innehåll främst från apotek, trädgård, hem, hobby och pyssel. Det märks att Lidingöbor är hemma.

– Vi har betydligt färre kunder som handlar i butiken och antalet SL-laddningar har rasat. Spel på stryktips, Top-tipset, Bomben har så gott som stoppats, ingen sport – inga spel. Det enda som man spelar betydligt mer av är Bingolotto.

– När kunderna kommer in och hämtar paket får det gärna köpa något litet som en tidning, godis, dryck, glass eller så för att hjälpa oss genom denna kris.

Granath Koncept:
Det är ingen som knackar på dörren…

… säger Mia Granath som härom veckan startade Pop-up butiken Granath Koncept, i Lidingö centrum, som säljer utemöbler och växter.

– Jag är inredare till yrket och mina kunder är företag och privatpersoner. Eftersom jag också är entreprenör såg jag möjligheter med Coronakrisen. Alla skulle arbeta hemifrån och vara mer i hemmet och dessutom är det vår, då vill man göra om sitt hem och hålla på med sin trädgård.

– Tror att man ska gasa i dessa tider om man har möjlighet. Jag fick möjligheten att under tre månader hyra gamla biblioteket i Lidingö centrum, så nu har jag på kort tid öppnat en ett showroom, en oas och ”Pop-up butik” där som jag fyllt med stolar, bord, parasoller, växter etc.
Underbar lokal för detta ändamål och jag har också ett koncepttänk för hela lokalen, så vi får se vad som händer.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *