Företag i Coronatider

Näringsliv15 april 2020 kl 05.58

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Lovans Djurcenter: Vi försöker anpassa oss så gott det går…

… säger Lovisa Lundin, som driver Lovans Djurcenter på Islinge hamnväg. Vi vill ju att kunderna sak känna sig trygga.
– Som många andra företagare på ön anpassar vi oss och gör vårt allra bästa för att alla våra kunder, som har smådjur, hund eller katt, ska känna sig trygga. Exempelvis erbjuder vi att plocka varorna åt kunder som ringer in till butiken innan besöket och ställer ut påsen så att man inte behöver gå in. Kunderna kan Swisha eller betala mot faktura. Med den nya Näringslivsbilen kan vi numer också skicka hem varor till de kunder som inte kan komma till oss. Det är bara att ringa.
– När det gäller hundtrimmet, tar vi också emot våra kunder och deras hundar utomhus, för de som vill och vi håller avstånd – alla ska känna sig trygga. Kommer det nya direktiv får vi självklart anpassa oss till det.
– Jag har en önskan till alla Lidingöbor: Försök att stötta näringslivet så gott det går här på ön så att vi kan finnas kvar efter det här.

Bodalsgaraget: Det rullar på som vanligt…

… berättar Lars Andrén, som är anställd på Bodalsgaraget, bil- och däckverkstaden på Vasavägen.
– I nuläget känner vi oss inte så oroliga, vi har jobb nästan upp över öronen. Kanske är det så att det är många som arbetar hemifrån och har tid att serva bilen eller byta däck.
– Vi har inte märkt av coronasmittan så mycket faktiskt, förutom att det är en del kunder som är lite oroliga om det är för mycket folk i kundmottagningen.
– Så vi har nu infört att ha en kund åt gången i kundmottagningen och så har vi satt upp lappar att kunderna ska försöka visa hänsyn och inte gå in om det finns folk inne mottagningen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *