Företag i Coronatider

Näringsliv10 april 2020 kl 05.34

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Knit4U: I svåra tider ska man tänka nytt…

 … säger Paula Lönnqvist som är designer och driver stickföretaget Knit4u, som har nätförsäljning av mönster och gran för handstickning.
– I denna kris gällande Corona och utegångsförbud, har vi märkt en ökad försäljning. Även våra kolleger i landet säljer bättre än de brukar. Det positiva i dessa tider är att folk har mycket mer tid hemma och behöver sysselsätta sig med något kreativt och då är stickning toppen.
– Stickning har samma inverkan som meditation och lugnar själen och oron som de flesta känner för allt som kan hända med kära och nära.
– Min yngsta dotter som går på grundskolan kom hem i tisdags och var så ledsen för deras syslöjdlärare var i riskgruppen och kunde ej undervisning dem. Då jag har varit lärare under 20 års tid har jag nu även ryckt in som syslöjdslärare på skola, så att de kan slutföra sina projekt.
– Som designer brukar jag tänka att i svåra tider ska man tänka nytt och anpassa sin produkt till dagens behov.

Liten på ön: Idag har det ringt flera kunder för hemleverans…

…säger Linda Pousette som driver barnbutiken Liten på ön på Stockholmsvägen
– Behoven förändrades som i ett trollslag och försäljningen dalade då alla dop och barnkalas helt plötsligt var inställda, men förhoppningsvis blir det lite mer försäljningsaktivitet till påsk, då familjer vill pyssla.
– Många av våra kunder är "mormor" eller "farmor" och de vågar sig inte in i affären på grund av smittorisken och de är inte heller så digitala. Eftersom jag har stora skyltfönster är min tanke nu, att göra ett så kallat "Pekfönster", där man kan stå utanför och peka på olika tänkbara varor i affären som jag kan visa i närbild i fönstret.
– Idag har jag skickat hem varor med Näringslivsbilen, jättebra, och jag hoppas att fler kunder får kunskap om att man kan handla via telefon & Swish och få varorna hemkörda.
– Man måste tänka nytt hela tiden och varje dag när jag går till jobbet hoppas jag innerligt att det kommer några kunder!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *