Föreläsningar till stöd för anhöriga

Stad & Politik18 februari 2021 kl 04.26

Nu satsar Lidingö stad i samverkan med andra kommuner i Stockholms län på en föreläsningsserie riktad till anhöriga. Digitala föreläsningar med olika inriktningar ska ge ökad kunskap och trygghet i rollen som anhörig.

Anhöriga lägger ner mycket kraft och energi på att stödja sina närstående. För att orka är det viktigt att ta korta stunder av egen återhämtning, att ge sig själv egentid. Utöver det är möjligheten att förkovra sig och ta del av andras erfarenheter kring stöd till anhöriga med olika problematik, ett sätt att få ny energi. Det är något som Lidingö stad tagit fasta på och erbjuder nu möjligheter till vägledning och stöd genom bland annat föreläsningar i samverkan.

- Detta är en viktig satsning och stimulans för de som behöver dra ett extra lass för någon anhörig, särskilt nu under pågående pandemi. Det är ett viktigt arbete som görs, och kommer att fortsätta göras, för att stötta denna grupp, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Maria Hartley är en av Lidingö stadens anhörigkonsulenter. Hon försöker nu sprida informationen om det utbud av digitala föreläsningar som erbjuds.

- Det vi erbjuder är digitala föreläsningar för olika målgrupper och vi hoppas att det finns något som passar för alla grupper. Som anhörig är du också välkomna att kontakta oss anhörigkonsulenter med frågor och för stöd, säger Maria Hartley som tillsammans med kollegan Anita Eriksson leder verksamheten.

Exempel på ämnen i den föreläsningsserie som man kan anmäla sig till är Att Leva med dyslexi, där Daniel berättar om sin väg för att förstå sin egen dyslexi. Hjälp, vart ska jag vända mig!?, är titeln på en föreläsning för dig som förälder eller nära anhörig till en hemmaboende ung vuxen i åldern 18–29 år och som saknar sysselsättning, arbete eller studier. Andra titlar är Vardag med Parkinsons sjukdom och Är fysisk aktivitet den bästa medicinen?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *