Förbundet ändrar sig inte

Stad & Politik24 mars 2022 kl 05.44

Kjell Jansson (M), ordförande för Moderaternas förbundsstyrelse i Stockholms län, är fåordig när det gäller den pågående konflikten bland Lidingömoderaterna. Han är dock tydlig med att förbundet inte kommer att ändra sitt beslut vad gäller en eller två valsedlar till höstens val.

De senaste dagarna har avhoppen från Lidingömoderaterna avlöst varandra. Bland kommentarer på sociala media är en av orsakerna förbundets hantering av nomineringsstämmans beslut där medlemmarna beslöt att godkänna två valsedlar i höst. Länsförbundet valde att stryka den ena listan helt och hållet, tvärt emot majoritetens vilja.

Hade ni räknat med den här reaktionen?

– Det är några avhopp det vet jag; det är väl i för sig en konsekvens av det beslut vi tagit. De är missnöjda. Vi hade kanske inte hade väntat oss så många avhopp, i övrigt vill jag inte kommentera det.

– På Lidingö finns många duktiga politiker, just nu är det Sveriges största moderatförening. Konflikten handlar mer om personfrågor, politiken tror jag inte att man är så oense om. Det är en välskött förening. Det finns potential. Men det gäller att man sätter sig ner och pratar.

Tänker förbundet gripa in i det här skedet?

– Det tänker jag inte kommentera här.

Den här konflikten har ju eskalerat sedan 2014.

– Det kan man säga.

Kommer ni att ändra beslutet?

– Nej.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *