Fokus på anläggningar, kultur och idrott för unga

Stad & Politik29 oktober 2020 kl 05.471

Kultur- och fritidsnämnden har på idrottssidan under flera år haft fokus på anläggningar och att underlätta idrottande för unga. Även under 2021 kommer det vara prioriterat med fler funktionella anläggningar så att barn och unga ska få möjlighet att idrotta. Dessutom kommer ett brett utbud av kulturverksamheter för barn och unga vara prioritet.

Under 2021 kommer flera idrottsanläggningar att vara aktuella. Torsviks idrottshall planeras stå klart under året och Lidingövallen får nya löparbanor och möjliggör därmed en ny fullstor 11-mannaplan på gräsytan innanför löparbanan. Dessutom kommer flera initiativ från föreningslivet tas tillvara med bland annat en ny handbollshall i Gångsätra och att utreda en ny gymnastikhall till GT Vikingarna. Idrottsavdelningen satsar på att möjliggöra fler idrottsanläggningar och effektivisera nyttjandegraden av de befintliga anläggningarna i samverkan med skola och föreningsliv. En 11-manna konstgräsplan i Dalénum, fortsatt utveckling av Ekholmsnäsområdet och planen med idrottscampus Högsätra kommer också gå framåt.

– Jag tror aldrig det har hänt så mycket på idrottsområdet som det händer just nu på Lidingö. Lidingö har en anläggningsskuld, men nu drivs det verkligen på tillsammans med föreningslivet för fler möjligheter för barn och unga att idrotta. Det är en kul och spännande utveckling som jag är mycket stolt över, säger Filip Svanberg (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

På kulturområdet utgår verksamheten i stor utsträckning från Sagateatern, Musikskolan samt biblioteket på Stadshuset. Kulturavdelningen ser goda möjligheter att samordna och utveckla kultur för Lidingöborna utifrån förbättrade omständigheter under 2021. Även här är det fokus på att barn och unga ska ges möjlighet till ett brett utbud. Kulturveckan i november är en annan höjdpunkt under året.  

– Flytten av biblioteket till Stadshuset har blivit lyckat och även om det är svårt nu under Coronapandemin att tillhandahålla en tillgänglig verksamhet så är jag trygg med att Lidingös barn och unga ska ges goda möjligheter till ett brett kulturliv framöver. Sagateatern och Musikskolan är så klart andra viktiga platser i detta arbete. Samarbetet med kulturaktörerna på Lidingö är som alltid prioriterat med Kulturveckan i november 2021 som naturlig höjdpunkt, säger Filip Svanberg (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommentarer

  1. Grattis Filip till att all Din omtanke om de unga på ön börjar
    ge så påtagliga resultat.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *