Fira nationaldagen på museet och Millesgården

Foto: Lidingösidan
Lidingö5 juni 2019 kl 07.07

Nationaldagen firas av Lidingö Hembygdsförening traditionsenligt vid Lidingö Museum med flagghissning till hornfanfar och vårtal kl 08.00. Därefter bjuds på kaffe med dopp. Alla är välkomna. Passa på att därefter besöka utställningen om Boghammar Marin.

Även i år hålls Lidingö stads nationaldagsfirande på Millesgården. Det blir ett heldagsprogram med musik, tal, boulespel och utdelning av priset Årets ängel.

Lidingö stads nationaldagsfirande på Millesgården är som vanligt ett heldagsprogram där du kan njuta av Milles vackra skulpturpark till tonerna av Jazzbandet Absolut Swing och vackra modellbåtar i fontänerna. Årets nationaldagstalare är kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och för årets musikinslag står Erik Winqvist, Tobias Grenholm och Simon Forsman som spelar svensk musik som passar för Nationaldagen.

Pris till årets ängel
Dagen avslutas med det traditionella nationaldagsprogrammet där bland annat priset Årets ängel delas ut till Rädda Barnen Lidingö.
Konferencierer för nationaldagsfirandet är kultur- och fritidsnämndens ordförande, Filip Svanberg och kulturchef, John Svensson.
Det är fri entré hela dagen.

Program Millesgården
11.00–14.00 Diverse aktiviteter i skulpturparken som fontänfest med modellbåtar, jazzband, boulespel, skulpturjakt.
14.00–15.00 Erik Winqvist, Tobias Grenholm och Simon Forsman spelar musik.
15.00–cirka 16.00 Nationaldagsfirande med, tal, sång, flaggviftning och utdelning av priset Årets ängel som går till Rädda Barnen Lidingö.
16.30 Välkomstceremoni för nyblivna svenska medborgare.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *