Fira nationaldagen hemifrån

Lidingö5 juni 2021 kl 04.51

Precis som förra året sänds Lidingö stads nationaldagsfirande här på webben och i Radio Lidingö 97,8. Det bjuds på nationalsång, nationaldagstal och musik av ungdomar från Lidingö. Dessutom delas priset Årets ängel ut, i år går priset till Kvinnojouren Kerstin.

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande på Lidingö även i år. På grund av pandemin får det traditionsenliga firandet på Millesgården stå tillbaka och i stället blir firandet digitalt här på webben och genom en sändning i Radio Lidingö FM 97,8.

– Vi kan inte fira nationaldagen som vanligt men vi har all anledning att fira ändå. Vi har kämpat oss igenom en förskräckligt mörk och jobbig vinter, men nu gör juni och vaccin livet lättare att leva. Låt oss samlas en stund framför radion och webben för att fira Sverige och Lidingö tillsammans, säger John Svensson, kulturchef i Lidingö stad.

Tillsammans med stadens idrottschef Hanna Wigertz Andersson leder John Svensson det digitala firandet. Det innehåller bland annat nationaldagstal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg och prisutdelning av utmärkelsen Årets ängel, som i år går till Kvinnojouren Kerstin. Lidingö musikskola, Skärsätragården och elever från Källängens skola står för musikunderhållning med nationalsången som självklar höjdpunkt.

Det förinspelade programmet sänds klockan 15.00 den 6 juni i Radio Lidingö, FM 97,8 och webbsändningen publiceras och går att följa här på webben redan från nationaldagens morgon.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *