Färre avgångar för bussar på Lidingö

Lidingö9 april 2024 kl 04.0618
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Märkligt att bussresandet minskar!
  Gillar inte folk att trängas utomhus i Ropsten och vänta på försenade bussar som nåt snille gjort tidtabellen till? Dessutom i en fruktansvärt eftersatt miljö dels på perrongen och dels på busshållplatserna..Jag åkte kollektivt förut 2 o en halv timme om dagen och slås av det faktum att kollektivtrafiken faktiskt är ganska dräglig FÖRUTOM när man kom till Ropsten.. Numera är det mindre s.k miljövänliga alternativ som gäller. Att Lidingö Stad skulle agera i denna fråga verkar vara uteslutet….

  1. Jag håller med om Ropsten, som jag kallar helvetets förgård. Att vänta en halvtimme på 203:an i en så kallad vänthall med enbart två bänkar i hörnan, där porten hela tiden slås upp och kyler ned under den kalla årstiden. Alternativet är att gå runt i kiosken och se ut som att man vill handla något.

 2. Bussarna till Sticklinge är katastrof. Buss 205 och 225 dras med ständiga förseningar, ingen ide att åka dem. Speciellt 205. Den är ALDRIG i tid. Att nu minska dessa turer kommer ju generera ännu mer sena bussar.

  Hur följer Staden upp detta mot SL? Hoppas att det är mer än ett citat i media att ordföranden är besviken.

  1. Håller med dig! Galet! Det här med Universitetet som ändhållplats förstör allt. Går ju inte att hålla tidtabellen då. Förr gick det 3 205:or och 3 225:or i timmen från Ropsten, i eftermiddagsrusningen då. Hmm…det var bättre förr helt enkelt. 😕

 3. Bussarna till Sticklinge är katastrof. Buss 205 och 225 dras med ständiga förseningar. Om man köper en transporttjänst så skall den också levereras enligt aktuell tidtabell och inget annat. Lös problemet omgående, ta bort turerna till universitet för buss 205. Ändra tillbaka så att linje 225 går oftare mellan Sticklinge Ropsten, Ropsten – Sticklinge.

 4. Möjligen dags för Lidingö att skapa helt egen
  väl fungerande och trivsam kollektivtrafik?!?

 5. Till Björnbo går bussen kvällar och helger 1 gång per timme! En mardröm att vänta i Ropsten. Jag kliver i sådana fall av på Karlaplan eller Gärdet och väntar där.

 6. Agerandet från SL och Regionen är bedrövligt. Indragningen av linje 221 och tågtrafik som ännu inte går till Ropsten har dessvärre medfört utnyttjande av bil vid färd till fastlandet i betydligt större omfattning. SL torde kunna inhämta info om hur mycket intäkterna av trängselskatten ökat från de som reser från och till Lidingö. Ökningen torde kunna ge ett mått på den ökade biltrafiken p.g.a. sämre kollektivtrafik.

  1. Tur man är pensionär då väljer jag tider när jag åker.Lokaltrafiken på ön är en katastrof.Buss 238 går 2 ggr i timmen.Bor på näset.Jobbade 30 år i stan.Så många förseningar o inställda bussar jag upplevt.Barn som väntade på dagis/skola,missade möten osv.Tänk denna fattiga kommun som inte kan bättre.

 7. Är det normalt det ni gör ???
  Det positiva är att ingen vill bo i Larsberg pga bussarna
  Ingen. Barnfamilj med barnvagnar mm
  Vill bo i området
  Bedrövligt hur de så kallade politikerna agerar
  Ringde en Moderat ifrågasatte hur han tänkte
  Otroligt svar var har du hört detta………
  Är så insatt som Moderat politiker Lidingö

 8. Hur kan katastrofen med indragna busslinjer och bussar som inte håller tidtabellen bara få fortsätta att rulla på, säsong efter säsong, året runt? Fastän jag är pensionär och för det mesta håller mig hemma, så vill man ju att kommunikationerna ska fungera för alla och envar.
  Det är ingen tröst för alla som nu får vänta vid Ropsten på sin buss som återigen är sen kväll efter kväll och dagtid också. Men jag erinrar mig att det var just de bristfälliga kommunikationerna som ledde till att mina ungdomar flyttade hemifrån för över fyrtio år sedan. De ville inte stå vid Ropsten och vänta i 20 minuter på tåg/buss när de hade sin utbildning/jobb att tänka på. Nu är jag för deras skull så glad att de tog steget Hur mycken tid har de inte vunnit genom att flytta ut.
  Men förödande för vår kommun om fler tar det steget.

 9. Märkligt att en Miljöpartist kan vara med och motivera neddragning av kollektivtrafiken. Konsekvensen blir ju mer bilåkande vilket jag trodde, rätta mig om jag har fel, inte var MP’s största önskan. Utöka i stället bussarnas trafik så kommer resenärerna tillbaka! Gör om och gör rätt! Och snygga till Ropsten, den stationen är en skamfläck för Stockholms kollektivtrafik

 10. Riktigt dåligt att dra in fler bussar nu igen. 221an tas bort och nu färre till näset.
  Väntar bara tills buss 238an dras in mer och det blir 2h trafik på den. Helt galet när man ska åka och hälsa på vänner på näset på helger och bussen går 1gång /h och slutar gå innan 21. >Skärp er politiker, blir snart en diselslukande bil för det är ju bättre än att betala över 1000:- för ett kort där bussar ställs in, inte kommer utan anledning och nu indragna linjer

 11. Inte en enda replik om hur staden ska säkerställa en fungerande kollektivtrafik som går enligt tabellen?!
  Hade hoppats att detta inte skulle behöva vara en politisk fråga men börjar tröttna på hur det styrs. Röstar annorlunda nästa val.

 12. Hur kan ni dra bort rutter från buss 203? Vi flyttade till Lidingö pga bussarna o ”lättillgängligheten” till Ropsten (stan). Så många stått ute kallt och väntat på bussen (203:an) och väldigt ofta är den sen och i vissa fall kommer den inte alls så man redan nu får stå ute kallt och vänta på nästa buss. Se till att bussarna går som de ska i första hand och tills dess kan ni absolut inte minska avgångarna.

  Kan är det pågrund av oklara avgångar som gör att folk väljer andra resesätt som bil eller cykel om de har möjlighet?

 13. Lösningen är enkel och budskapet till politikerna är likaså enkelt
  – höj regionskatten (vi har redan Sveriges högsta)
  – höj subventionsgraden för SL från nuvarande cirka 50 % (SL förväntas idag täcka 50 % av sina kostnader med biljettintäkter) till xx % ?
  – sänk anslagen till sjukvården så att det blir fler bussturer på Lidingö, det är såå dåligt här på Lidingö! Jämfört med vadå? – frestas man att säga.

 14. Det kan man ju fråga sig Jan-Erik. Våra politiker har som enda ambition att vinna nästa val och kanske ev. själva få möjligheten att göra karriär. Vad som drabbar folk i allmänhet genom en krympande kollektivtrafik spelar ingen som helst roll. Det är ju alltid någon annans fel ju.. Mantra, mantra. Total inkompetens från vänster till höger. Noll vision. Noll ryggrad. Vi har dom politiker vi förtjänar. Felet är vårt. Finns ingen annan att skylla på.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *