Farlig cykelväg behöver åtgärdas

Cyklister och fotgängare på Stockholmsvägen. Foto: Andreas Lindberg
Lidingö4 juni 2021 kl 04.433

Efter Lidingö Näringslivs vandring med fastighetsägare på Stockholmsvägen nyligen, framkom att cykelvägen som går utanför inredningsbutiken No40, Lidingö Bröd & Patisserie och Lidingö Djurbutik & Trim, är direkt livsfarlig.

Det är mycket folk och hundar i omlopp och cyklisterna kommer i hög fart från båda hållen. Cykelbanan korsas dessutom löpande av kunder som parkerar på gatan och ska in i någon av butikerna. Alldeles vid sidan av cykelbanan går dessutom en gångväg där det ofta är mycket vuxna, barn och hundar som promenerar och umgås.

– Folk cyklar som tokiga och det är bara en tidsfråga till det händer en allvarlig olycka, säger Pernilla Lejnerborn som driver No40. En hund har redan blivit påkörd, men som tur var utan allvarlig incident.

Lidingö Näringsliv kommer nu att ta upp frågan med staden och den politiska majoriteten för att se om man tillsammans med fastighetsägarna kan styra om cykeltrafiken bakom husen eller hitta en säkrare lösning.

Kommentarer

  1. Är det folk som cyklar som tokiga eller bilister/gående som inte kollar vart de går ? Mängder med gående går med näsan i mobilen och har absolut ingen koll på trafiken…..

  2. Det är ju det jag sagt hela tiden – sa till när det där cykelstråket anlades redan. Det är klart den behöver byggas om, MEN måste tillägga det viktigaste; att hur mycket vi än bygger om, så finns det en utbredd galenskap i attityden hos väldigt många cyklister och sparkcykelåkare, som vi aldrig kan bli av med genom jämnare asfalt, planskilda korsningar, barriärer, planteringar och staket. Här krävs, ursäkta floskeln, en rejält och djup attitydförändring, en helt annan etik och ett rent VETT. Hur vi åstadkommer det har jag inget enkelt svar på. Cykel reg nummer? Cykeltillstånd på ID-kort? Fler kameror med facial-ID? Tydliga böter? Utbildning? Fler poliser? Fler förslag?

  3. Spelar ingen roll var det byggs cykelbana. Cyklister cyklar var de vill. Kolla bara på Mosstorpsvägen, ungefär 0.5% av cyklisterna nyttjar cykelbanan som byggdes där för några år sedan.
    Jag tror folk är för fina för att nyttja den, dom cyklar inte på så billig cykelbana.
    Vad kostade den att anlägga? Femtio miljoner, räcker det? Nå, sån billig skit cyklar man inte på, ut i biltrafiken istället och irritera.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *