C: Få bort drogerna från ön och satsa på våra äldre!

Debatt25 november 2020 kl 05.503
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Christina Wahlström (C), talesperson funktionsnedsatta och sociala frågor
Kajsa Kronlund (C), talesperson äldreomsorg
Anders Öhrström (C), ersättare omsorgs- och socialnämnden

Kommentarer

 1. Hyckleri? Det är synnerligen förvånande att C här förespråkar mer resurser till drogförebyggande arbete. I KF för C på Lidingö, sitter en ledamot som är utbildnings- och kulturpolitisk talesperson för CUF (Centerns ungdomsförbund), som starkt förespråkar legalisering av droger samt all handel med droger och tycker dessutom att polisens inblandning är felaktig. Polisen gör ett fantastiskt arbete gällande droghandeln och ser verkligheten som den är. Ungdomar som inte tillgodogör sig utbildning eller kan sköta sitt arbete på grund av att de är påverkade av droger.
  Vi måste alla hjälpas åt för att få bort drogerna, framförallt inom skolan och Norrtälje kommun får ses som ett föredöme, där de har narkotikahundar i skolan efter skoltid för genomsökning. Det måste larmas i tid. Unga som luras att tro att det är ofarligt med cannabis, men informeras inte om möjliga psykoser etc som det kan medföra.
  Sverigedemokraterna Lidingö

  1. Hej Irene,
   Vi vet nog bättre vad vår politik är än du. Och till skillnad från er i SD tar vi fram ett eget förslag till budget och försöker påverka så mycket som möjligt från opposition. Vi har i vårt förslag 1,5 mnkr mer än majoriteten på satsning emot droger och på socialsekreterare samt 1 mnkr mer på ungdomsgårdar. Vad har SD för förslag i sitt budgetalternativ? Just det, ni bifaller ju alltid allt som M säger utan egna förslag!

 2. Hej Patrik! Det är bra om alla ni i C på Lidingö ställer er bakom att få bukt med drogproblemen, det är av stor vikt att vi är på samma linje. Dock är det viktigaste att ungdomarna får veta konsekvenserna av drogmissbruk, t.ex problem med att plugga utomlands, körkortstillstånd och inte minst psykisk ohälsa. Dessutom gynnar varje köp av droger, gängkriminella och allvarlig brottslighet. Stor vikt också att minsta misstanke om droger, larmas till polis/rektor som i sin tur kontaktar socialtjänsten. Vi jobbar för ett bättre civilkurage och att tipsa anonymt till polisen går utmärkt.
  Beträffande budgeten, var vår budget så snarlik majoritetens bra budget, att vi inte ville opponera oss för sakens skull. Och vi har många egna förslag men politik handlar ju mycket om kompromisser och samarbeten och kassan är ju en bestämd summa. Vi glädjer oss mycket om ledamoten som nämndes tidigare, kan få CUF på bättre tankar. Vi vill ju inte se hamnarna fulla med fartyg från alla världens hörn fullastade med droger för Sveriges räkning. Vi ska värna om hälsans ö och Sveriges välfärd. Ha en trevlig helg.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *