Ewa Lantz ny ordförande hos Socialdemokraterna Lidingö

DanielLarson lämnar över ordförandeklubban till Ewa Lantz.
Stad & Politik4 april 2022 kl 04.30


På Socialdemokraterna Lidingös årsmöte den 27 mars valdes Ewa Lantz till ny ordförande för Lidingö Socialdemokratiska Arbetarekommun. Det är vi mycket glada för! Vi tackade också varmt av oppositionsrådet Daniel Larson efter nästan ett decennium som ordförande för Lidingö Socialdemokratiska Arbetarekommun. Där han engagerat har drivit Lidingöbornas bästa.

Vem är Ewa Lantz?
- Jag är 66 år, nybliven pensionär med konsultuppdrag i civilsamhället. Jag har i stort sett alltid bott på Lidingö förutom några unga vuxna år inne i Stockholm. Jag arbetade ganska många år inom fritidsgårdar på Lidingö innan jag 1988 började på ABF. Jag har gjort det mesta i ABF, från cirkelledare till tillförordnad förbundssekreterare. Jag brinner för folkbildning och folkrörelser, i vårt civilsamhälle finns en enorm kraft. Där möts professionella och amatörer, anställda och förtroendevalda och många tusen arbetar ideellt i en förening idag. Att vara aktiv i en förening är en skola i demokrati oavsett om det är en kulturförening, en idrottsförening eller någon annan förening.

Vad vill du göra i din nya roll som ordförande för Socialdemokraterna Lidingö?
- Jag är Socialdemokrat för att jag tror på alla människors lika värde, jag tror på att jämlikhet skapar frihet. För Lidingö så vill jag värna det unika med vår stadsnära skärgårdsmiljö såväl som utveckla vår stad. Jag tror att det är möjligt att skapa ett livskraftigt, rättvist och hållbart lokalsamhälle samtidigt som vi värnar småskaligheten. För mig är det viktigt att detta gör vi tillsammans och i dialog med alla Lidingöbor. Som nytillträdd ordförande i Lidingö Arbetarekommun vill jag göra fler medlemmar och aktiva människor synliga, medverka till att vi blir fler som vill mer och så klart stärka vår position ytterligare i det val som vi nu rustar inför. Jag kommer också att fokusera lite mer på det inre arbetet i vår organisation och låta vårt oppositionsråd Daniel Larson få mer tid för det utåtriktade politiska arbetet. Tillsammans med de övriga socialdemokratiska s-föreningarna: S-kvinnor, SSU och Internationella S-föreningen vill jag ytterligare stärka socialdemokratin på Lidingö och i och med det stärka upp möjligheterna för alla våra kommunmedborgare att göra sin röst hörd och forma framtidens Lidingö med massor av möjligheter.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *