En lyckad Lidingö Cup

Sport8 september 2023 kl 04.01

61 lag deltog i årets upplaga av LSK Handbolls Lidingö Cup. Totalt spelades 112 matcher och det gjordes 2 880 mål. De flesta lagen kom från Stockholmsregionen. Mest långväga gäster var Borgå Akilles från Finland i Pojkar 16 år och IFK Grankulla också från Finland i Pojkar 11 och Pojkar 13. Eskilstuna GUIF hade två lag med i Pojkar 12.

LSK hade detta år lag med i P 16, P 13, P 12 och P 11.

Ett härligt och viktigt gäng var de 25 domare som körde hårt och dömde många matcher både lördag och söndag. Kul var att lag hörde av sig efteråt och berömde domarinsatserna.

Det är många i klubben som varit med och jobbat för att genomföra Lidingö Cup. Anna Thomsson som cupgeneral. Nyckelpositioner har bl a Titti Ericsson, Mats Hedenberg, Ann-Sofie Lönnqvist, Simon Ericsson och Emelie Ericsson haft. Fantastiska hallvärdar i de fem spelhallarna, cafépersonal, funktionärer , städgäng m m. Lidingö Cup precis som allt annat arbete i LSK är byggt på ideella krafter. Klubben är glada över att så många ledare, spelare, föräldrar m fl varje år ställer upp och gör att LSK kan genomföra Lidingö Cup. Cupen är en mycket uppskattad start på säsongen för många lag i regionen.

Resultat från årets Lidingö Cup finner du här. 

Lidingö Cup startade 1972 och hette då HUNT Cup och IFK Lidingö var arrangör.1992 bytte man namn till Lidingö Cup. Sedan 1997 när Lidingö SK och IFK Lidingö slogs samman arrangeras cupen av LSK.

När klubbens stora gemensamma träningsläger och Lidingö Cup nu är genomförda är det full fart med träningar för alla åldersgrupper. Klubben hälsar även alla som vill prova på handboll välkomna. Från pojkar och flickor födda 2016 och uppåt. Det är aldrig för sent att testa även om man är lite äldre. För den som kanske slutat med någon annan idrott kan det vara kul att testa något nytt. Bollskoj för 2017/2018 startar 8 oktober.

All information finns på www.lskhandboll.nu

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *