Enklare biljetthantering på pendelbåtarna

Lidingö11 december 2020 kl 05.43

Sedan Coronapandemins start har validering av biljetter på pendelbåtarna försvårats. Nu installerar Region Stockholm ny utrustning för biljettvisitering för att det ska bli lättare, för de som måste använda kollektivtrafiken under pandemin, att kunna validera sin biljett. Det kommer vara olika lösningar för olika linjer men exempelvis kommer Strömkajen få två biljettmoduler där man kan validera sin biljett.

– Pendelbåtarna flyter på som vanligt för att vårdpersonal, lärare och andra yrkesgrupper som måste resa till sina jobb ska kunna göra det. Nu gör vi det lättare för resenärer att ”blippa” sina biljetter vid påstigningen så att resan kan bli ännu smidigare och förhoppningsvis blir det lättare att hålla avstånd, säger Michaela Haga (C) Sjötrafikutskottets ordförande.

Under november kommer samtliga pendelbåtar vara utrustade med nya valideringsstationer.

Från och med i fredags gäller detta för tre fartyg på Linje 80 mellan Strömkajen och Lidingö via bl.a. Nacka och Djursholm utrustade med avläsningsenheter för validering.

I början av vecka 48 kommer resterande fartyg på Linje 80 ha fått utrustning installerad.

Kostnaden för detta beräknas vara max 20 000 kronor.

Under pandemin har antalet resenärer på varje pendelbåt minskats till cirka 50 procent av antalet sittplatser per fartyg för att underlätta att hålla avstånd.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *