Enighet inom C när Buddgård valdes som nr 1

C-toppen: Lotta Morger, Gabor Sebastiani, Rebecka Öberg och Patrik Buddgård.
Stad & Politik18 februari 2022 kl 14.02

Under torsdagen fastställdes Centerpartiets valsedel till kommunvalet i stor enighet. Partiet är väl samlat och redo att ta ansvar för kommunen efter valet 2022. Patrik Buddgård toppar listan för andra valet i rad och Lotta Morger är ny ordförande i partiet. Partiet vill satsa på barn och äldre, skärpa miljö- och klimatpolitiken och stärka demokratin

Lotta Morger valdes till ny ordförande för föreningen och som fyra på valsedeln. Hon säger:

”Vi är en sammansvetsat grupp som brinner för att förbättra för Lidingöborna! Vi är laddade för en valrörelse där vi vill få till förändring till ett styre som satsar på trygghet för alla på ön. Inte minst prioriterar skola och omsorg, exempelvis för att höja andelen utbildade förskolelärare.”

Patrik Buddgård blev vald att för andra valet i rad toppa Centerpartiets valsedel på ön: ”Det är dags för ett ledarskap som prioriterar barn och äldre. Ett ledarskap som höjer ambitionerna i miljö- och klimatarbetet. Vi vill förbättra vattenkvaliteten runt ön, inte minst i Kyrkviken. Vi vill ha ett lyssnande ledarskap i kommunen som inkluderar Lidingöborna även mellan valen.”

Rebecka Öberg blev vald till tvåa på valsedeln:

”Det är kul att tillsammans med våra kompetenta kandidater få lyfta idrottsföreningarnas behov, exempelvis av fler hallar och idrottsytor. Vi vet vilken nytta föreningarna gör för barn och unga, för hälsa och meningsfull fritid. Vi vill att kommunen satsar på det ideella föreningslivet!”

Gabor Sebastiani är trea på listan:

”Transparens och öppenhet i styret av ön. Det vill jag uppnå. Jag vill sänka arvodena för yrkespolitikerna och lägga dessa medel på barn och unga istället.”

Centerpartiets valsedel topp 15:

1 Patrik Buddgård, Sticklinge
2 Rebecka Öberg, Torsvik
3 Gabor Sebastiani, Rudboda
4 Lotta Morger, Kyrkviken
5 Caroline von Seth, Herserud
6 Kajsa Kronlund, Mosstorp
7 Fredrik Wesslund, Näset
8 Christina Wahlström, Killinge
9 Anders Öhrström, Ekholmsnäs
10 Jacob Rothschild, Sticklinge
11 Joakim Jarnryd, Högberga
12 Pia Müller, Kyttinge
13 Scott Eric Moore, Rudboda
14 Magnus Cavalli-Björkman, Hersby
15 Markku Reinikainen, Dalénum

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *