En ”specialare” på Sveavägen

Lidingö17 februari 2022 kl 04.196

En p-förbudsskylt har kommit upp på Sveavägen. Problemet är att den står på vänster sida i stället för höger sida. En boende i området kontaktade tekniska förvaltningen för att höra vad som gäller. Han fick svaret att p-förbudet gäller bakom skylten, och att den sitter på fel sida av vägen eftersom det är "en specialare". Vad det nu är?

Så hur ska en parkeringsvakt bedöma denna situation när de ska lappa bilarna på bilden? Eller ska de det? Vem står fel, vem står rätt? Och hur är det med datumparkering? Gäller den här eller inte?

Lidingö Nyheter tar gärna emot bilder på fler trafikproblem, skyltar eller oklarheter. Skicka gärna in dem till oss.

Kommentarer

 1. ”Märket anger förbud mot att parkera fordon. Angivelsen gäller på den sida av vägen där märket är uppsatt.” Källa: https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Vagmarken/Forbudsmarken/Forbud-mot-att-parkera-fordon/

  Bilar som, från fotografens perspektiv, parkerar på höger sida berörs alltså inte av skylten. Bilar som kommer från motsatt håll och parkerar på den sidan av vägen har inte passerat skylten och berörs rimligen inte heller av skylten.

 2. Hej Christopher.
  Vad jag noterat är sista stycket i din kommentar..
  ”Bilar som kommer från motsatt håll osv”
  I den färdriktningen ser du bara baksidan av skylten när du passerat kan du ev se skylten i backspegeln.
  Vad gäller då någon som vet?

  1. Förstår inte riktigt din fråga, men skylten gäller inte åt något håll alls så som den är placerad nu.

 3. Skylten i sig är ett mysterium. De enda som rimligen parkerar på denna bakgata som dessutom är en återvändsgata är de boende i det absoluta närområdet själva. Taskig grannsämja?

 4. Hej Tommy.
  Tror att det handlar om Tekniska Nämden.Placerar en skylt som ingen kan förklara hur den gäller Efter påpekande justeras och kompletteras skylten. Nytt besök med en entreprenör. Kostnad för en p-skylt??

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *