En pingvin springer mot bergen

Kultur4 februari 2022 kl 04.24

Ny komedi på Sagateatern

Teater Bortom Bron (tidigare Lidingö Fria Teater) uppför en nyskriven komedi på Sagateatern med premiär i morgon kväll. Därpå följer nio föreställningar kommande tre helger; fredag, lördag och söndag.

Pjäsen heter ”En pingvin springer mot bergen” och så här beskriver teatern vad det handlar om:
Antarktis är den kallaste platsen på jorden. Det är också den tommaste. Här finns inga banktjänstemän eller mellanchefer, patentjurister eller rånare; bara 14 miljoner kvadratkilometer av snö och karga berg. Och pingviner. Miljontals knubbiga fåglar som sakta vandrar fram och tillbaka genom den isklädda tundran.
På andra sidan jorden går mänskligheten också fram och tillbaka mellan arbete och hem. Det är inget konstigt med det. Så är det bestämt. Men alla, både människor och pingviner, undrar samma sak: vem är det som har bestämt?
Och vad händer när vi vänder oss om och börjar springa?
Pjäsen handlar om längtan efter frihet och vad som krävs för att vi ska bryta upp från vägen som vandrats om och om igen, fram och tillbaka.
Ibland krävs det bara att vinden byter riktning, ibland krävs en mental brottningsmatch med en mellanchef - eller varför inte ett bankrån?

Biljetter: teaterbortombron.se

NYTTIG INFO
Föreställningen spelas under februari månad på Sagateatern, Sagavägen 6 på Lidingö. Närmsta SL-förbindelse är bussar från Ropsten till antingen Lidingö Centrum eller Sagavägen 6.
På grund av Covid-19 har vi anpassat publikantalet för att möjliggöra avstånd mellan olika sällskap. Salongen rymmer numera max 20 personer. Detta gäller fram till 9:e februari. Därefter släpper restriktionerna och vi släpper fler platser i salongen.
Föreställningen är cirka 1 timme och 30 minuter lång och rekommenderas från 12 år och uppåt. Vi vill på förhand varna för starka ljud.

DATUM OCH TIDER
Premiär: 5/2 kl 18
11/2 kl 19:30
12/2 kl 18
13/2 kl 14 matiné
18/2 kl 19:30
19/2 kl 18
20/2 kl 14 matiné
25/2 kl 19:30
26/2 kl 14 matiné
26/2 kl 18
27/2 kl 14 ma

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *