En mötesplats för öns företagare

Näringsliv11 september 2020 kl 05.30

TEMA OMSTART: Vi fortsätter på temat där Lidingö Näringslivs Katarina Palmstierna träffar företagare som berättar hur de tagit nya steg och hittat nya sätt att utveckla sin affärsverksamhet i pandemins fotspår.

Tema Omstart: Innovatech Center Lidingö

Det har länge talats om en företagshub/mötesplats/inkubator för småföretag på ön men ingen har lyckats förverkliga denna idé förrän Michel Lantz och Mats Limnefelt före sommaren startade Innovatech Center, på Sturevägen 29.

Visionen är att skapa lokala och centrala co-working-platser runt om i Stockholm och övriga Sverige, med kreativa, utvecklande och levande miljöer tillsammans med företagare och andra intressenter. Bygga en gemenskap för framtidens företagare.

– Exempelvis kan företagare sitta och arbeta där några timmar då och då, träffa andra företagare för att bolla idéer och skapa kontakter – speciellt viktigt för småföretag som har sitt kontor hemma. De kan också nyttja mötesrum, komma på arrangerade AW, föreläsningar, eller bara ett ställe att hänga på mellan två möten. Det ska vara en plats som man gillar att komma till, säger Mats. På sikt är det tänkt att vi även ska ha tillgång till mentorer och kunna förmedla finansiärer för de mindre företagen som vill växa.

Lidingö är först ut och vi har startat i en enklare form och vill se hur konceptet växer fram. Det bygger på ett medlemskap på 1 950 kr per månad, men alla är välkomna på AW varje torsdag kl 16.00 där det alltid är någon företagare som håller en kort inspirerande föreläsning, säger Michel. Vi vill få företagen på ön att samarbeta mer och speciellt få alla små enmansföretag på ön att känna att de har en kreativ plats att komma till för att träffa andra och knyta kontakter, så att de kan växa vidare.
Läs mer här: www.innovatechcenter.com

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *