Earth Hour 2021 – Släck för vår enda planet

Lidingö27 mars 2021 kl 06.081

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar, men Earth Hour har blivit mycket mer än så.

Släck ljuset en timme ikväll kl 20.30.

Earth hour är världens största manifestation för vår planet. Att släcka lampan under den här timmen är en av våra 50 förändringar som du kan göra för klimatet och den biologiska mångfaldens skull. Hitta förändringar som passar dig här nedan och var med och gör skillnad! Är du med?

Släck på Earth Hour och skicka en signal till planetens ledare att fatta kraftfulla beslut för att stoppa klimatkrisen och bevara vår biologiska mångfald.

Under 2021 ska världens ledare fatta en rad globala beslut som kommer att peka ut riktningen för vår planets framtid. Den biologiska mångfalden, det vill säga djur, arter och den omgivning som de lever i, har gravt påverkats av de enorma förändringar som skett på grund av människan: tre fjärdedelar av vår miljö på land och två tredjedelar av den marina miljön är nu förändrad (enligt IPBES-rapporten). Klimatkrisen är fortfarande ett hot för människans överlevnad, och koldioxidutsläppen ökar. Tillsammans måste vi hitta en livsstil där vi lever hållbart – för människan, djuren och naturen. Är du med?

Dela en bild av din Earth Hour kväll på sociala medier och hashtagga #ärdumed #earthhour

Källa: WWF

Kommentarer

  1. Manifestationer i all ära men det är vad vi människor gör som kan ge resultat! Politiker, möten, avtal i all ära med det är du och jag som kan visa resultat!
    Greta Thunberg i all ära men det är vad du och jag gör som kan ge resultat!
    Så länge vi tror och tänker att någon annan skall fixa klimatet går vi sakta mot undergången.
    Börja med att se ditt eget CO2-utsläpp (www.klimatkontot.se) och agera utifrån det. För de flesta blir resultatet nedslående men alla måste börja förändra sina levnadsvanor, detta går inte!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *