Dubbelpremiär inför tomma läktare

Under gassande sol spelade IFK Lidingös seniordamlag sin säsongspremiär. Foto: Jonas von Hofsten
Sport30 juni 2020 kl 06.03

Den 14 juni tilläts slutligen matchspel för IFK Lidingö Fotbolls seniorer även om det måste ske inför tomma läktare och i lördags var det dags för premiär i trippelbemärkelse, för damerna var det såväl hemmapremiär som seriepremiär och för herrarnas del så var det om inte seriepremiär så i alla fall hemmapremiär efter att ha inlett serien på bortaplan mot Hudiksvalls FF.
Att publik inte var välkommen var något som i hög grad hade hörsammats även om det under slutet av herrarnas match hade hunnit byggas upp till cirka 50 personer på läktaren.

Trots starkt spel från Lidingö slutar dampremiären 3-5 mot Mälarhöjden. Foto: Jonas von Hofsten

Först ut för dagen var damlaget vilka tog emot Mälarhöjden under gassande sol och 29º, inte helt ideala förutsättningar och domaren valde därför att lägga in en extra vattenpaus i varje halvlek.
Matchen började med ett visst övertag för Lidingö men Mälarhöjden fick in ett tidigt 0–1 mål och släppte därefter aldrig ledningen även om Lidingös Irina Dempsey genom att slå en hörna direkt in i målet i slutsekunderna av första halvlek fick in ett viktigt kvitteringsmål till 2–2. Andra halvlek började även den starkt av Lidingö men som precis som i första halvlek så är det Mälarhöjden som gör första målet och tar ledningen med 2–3 13 minuter in i halvleken. Lidingö replikerar snabbt genom tvåmålsskytten Sara Engström när hon kvitterar till 3–3. Mälarhöjden är dock ett nummer för stor och när slutsignalen ljuder så står de som segrare med fem mål mot tre.

I den märkliga tid vi lever i så var denna säsongspremiär också den sista matchen för sommaruppehållet och nästa match kommer därför att spelas i augusti.

Herrarnas seniorlag slutade som segrare i den första matchen efter uppehållet. Foto: Jonas von Hofsten


När damernas match var över var det så dags för herrarna som hade en förlust från mötet med borta mot Hudiksvalls Förenade FF att ta emot Skiljebo SK hemma på Lidingövallen. Herrarna öppnade i högt tempo och redan i första spelminuten nickade Max Matta Aguirre in Lidingös 1–0 mål, Skiljebo lyckades dock genom Stefan Stojanovic kvittera efter bara 7 minuter. I 18:de matchminuten slog Kevin Ali iskallt in 2–1 på straff och i 35:e utökade sagde Kevin Ali till 3–1 vilket också var det resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Foto: Jonas von Hofsten

I andra halvlek var återigen dags för Max Matta Aguirre att näta och han utökade därmed genom sitt andra mål för dagen Lidingös ledning till 4–1. Skiljebos målskytt från första halvlek Stefan Stojanovic fick i 74:e avsluta dagens målskytte när han reducerade till 4–2 bakom Lidingös Niklas Martvall Kakoseos.

Spelet höll ett högt tempo och slutade med två gula kort för vardera lag. Foto: Jonas von Hofsten

Tempot var ända i slutet högt och spelet var bitvis tufft, vilket resulterade i två gula kort för vardera lagen, men Lidingö var det starkare laget och gick välförtjänat av planen som segrare och går nu till uppehåll med en seger och en förlust i bagaget.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *