Du måste ha biljett men ingen kontroll

Foto: Lidingösidan
Lidingö24 april 2020 kl 06.54

Många undrar om det är gratis att åka buss och Lidingöbanan under coronapandemin. Så här ligger det till: När du ska åka buss går du på bussen genom bakdörrarna och går inte fram till bussföraren för att blippa biljetten. Fortfarande gäller att alla ska ha en giltig biljett. Du kan köpa en enkelbiljett i appen. Om du helt saknar möjlighet att köpa biljett i appen men har SL-kort med reskassa som täcker priset för en enkelbiljett kommer du inte att få tilläggsavgift vid en eventuell biljettkontroll. Samtidigt meddelar SL på sin hemsida att de inte kontrollerar några biljetter just nu.

För att åka tunnelbana måste du passera en spärr och där drar du ditt Access-kort som vanligt.

 pendelbåtslinje 80 och Spårväg City kontrolleras inte heller din biljett tills vidare. Vanligtvis kontrolleras biljetten av personalen men detta görs inte nu på grund av smittspridningen. Men du behöver fortfarande ha en giltig biljett för att åka med spårvagnen eller pendelbåten.

På pendelbåtarna så avgör personalen ombord när båten är full. De har rätt att neka dig att gå ombord. Hur många som får plats ombord är olika beroende på fartyg och väder.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *