Drönare bevakar Irans ambassad idag

Det rödmarkerade området på kartan är det område som kan komma att kamerabevakas med Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare) enligt kamerabevakningslagen (2018:1200)
Lidingö18 juni 2021 kl 09.135

Polismyndigheten har fattat beslut om kamerabevakning av ett område runt Irans ambassad på Lidingö fredagen den 18 juni. Beslutet beror på att man befarar demonstrationer med anledning till att Iran idag går till presidentval.

Så här skriver polisen på sin hemsida: Anledningen är att det under fredagen kommer att vara flertalet tillståndsgivna allmänna sammankomster. Beslutet gäller den 18 juni under tidsperioden 07.00–23.59, men kan vid behov förlängas.

Polismyndigheten har fattat beslut om kamerabevakning genom UAS (Unmanned Aerial System, vilket är obemannade flygfarkoster, även kallat drönare).

UAS används i arbetet med att utreda, förebygga eller förhindra brott och ordningsstörningar. Kamerabevakning genom UAS är ett komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet.

Det rödmarkerade området på kartan är det område som kan komma att kamerabevakas med Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare) enligt kamerabevakningslagen (2018:1200)

Kommentarer

 1. Ambassaden ligger i V Yttringe gård. I Karlshäll, på andra sidan vägen ligger en förskola.

 2. https://www.lidingosidan.se/lidingo/iranska-ambassaden-arkitekt-inkallad/

  Det gör ont att åter bli påmind om att Irans ambassadörsbostad gjorts om till ambassad med fullständigt orimligt ”Kumlastaket”. Lidingö Stad har totalt misslyckats med att få stopp på detta. Nu har byggnationerna återupptagits på det jättestora tomtområdet och Lidingö Stad har gett upp.
  Nu väntar vi med fasa på vad som skall hända med Söderås !

  Vi får inga områdespoliser trots snart 50.000 invånare men Iranska ambassaden slukar stora polisresurser och står för de den stora plågan med sirener och blåljus längs Norra Kungsvägen och från basen på Lidingö nedlagda polisstation. Lidingöborna tror att det är insatser mot den brottslighet som bekymrar oss. Då är det provocerande att polisen skall utbilda 500 poliser till drönarförare men vi får inte två områdespoliser !
  .

  1. Sant. Håller med men vem vågar ens kommentera händelsen? Lämna ut sig med namn och e-postadress?

 3. Gällande ambassadens överträddelser av bygglov: Hade ingen aning om det. Kan man se fallet som prejudicerande och själv tillämpa liknande överträdelser på sin lilla villatomt?

  Hör gärna ansvarig för byggnadskontoret kring detta.
  Bygglovet för tomten har vad jag förstått överträtts ordentligt! Och sedan om staketet de har runt tomten inte är bygglovspliktigt, menar ni att vi kan smälla upp 4-5 meter högt staket runt en villatomt utan att kommunen kan ha synpunkter (grannar får väl bara finna sig i det antar jag)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *