”Drönar”-hästens ben har läkt

Johanna Lagercrantz pysslar om Tough Enough.
Lidingö30 juni 2019 kl 05.41

I mitten av maj skadades unghästen Tough Enough ute vid Östra Yttringe när en drönare flög lågt över hästhagen. Hästen blev skrämd och skenade iväg och i samband med det skadades den och fick ett stort sår på ena benet. Hästen fick opereras på grund av skadan. Lidingö nyheter kan nu berätta att skadan har läkt bra.

Men det är inte bara drönare som kan vara ett problem för hästarna på Elfvik.

– Vi hade tidigare problem med mountainbikecyklisterna som svischade förbi. De hörs inte när de plötsligt kommer körande i full fart. Det har bland annat hänt när ridskolan är ute och rider med små barn. Nu har vi dock fått en bra dialog med cykelklubbarna och det fungerar bättre, säger Johanna Lagercrantz, bonde på Elfvik.

– De som flyger drönare kan ju vara vem som helst och dem når vi inte på samma sätt. Det finns ju ingen drönarklubb …, säger Johanna Lagercrantz och påminner om att hästar är flyktdjur och springer direkt när de anar fara. De har svårt att lokalisera ljud som kommer uppifrån.

Efter händelsen i maj hoppas hon nu att inga fler hästar kommer till skada på grund av drönare som flyger in över hästhagarna.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *