Drömmen som blev verklighet

Näringsliv22 januari 2022 kl 09.04

Anna Jacinda State har alltid varit matintresserad och inspirerad av olika matkulturer och under en period när hon bodde i London började tankarna växa fram om att få jobba med matlagning. Så hon började jobba för en organisation i London, som aktivt arbetade med att uppmuntra hälsa och välbefinnande samt hjälpte människor att göra positiva livsval och där blev hon ansvarig för Food For Life, ett program där målet var att förbättra invånarnas matvanor.

-Jag har alltid lagat hälsosam mat hemma och ville nu pröva på att lära ut hur man kan främja hälsan genom att laga riktig och hälsosam från mat grunden, säger Anna. Så jag startade också ett antal matlagningskurser tillsammans med barn, ungdomar, familjer och vuxna från många olika kulturer. Varje projekt var unikt i sig.

-Att ge unga människor möjlighet att njuta av mat, förstå grunden för matlagning, kombinera smaker och skapa goda och hälsosamma måltider, är mycket inspirerande, säger Anna. Bästa sättet att uppnå viljan att äta hälsosam kost är att hitta glädjen i att göra någonting från grunden, laga och njuta av maten, gärna med andra, vare sig det är vänner, familj eller fullständiga främlingar.

Anna utbildade sig också till Nutritionist (läran om hälsa- och näringslära) och jobbade med långtidssjuka med matlagning som terapi.

Väl tillbaka till Sverige 2015 jobbade jag flera år på uppdrag för Stockholms Stad och Skyddsvärnet, en ideell organisation som arbetar med utsatta personer. Detta var ett samarbete med Lidingö Stad och på så sätt kom jag kontakt med Småkockarna - en kockskola för barn, då jag hyrde deras kök. Jag inledde också ett samarbete med Småkockarna och ansvarade för Småkockarnas Kockskola.

1 september 2021 tog jag över lokalerna efter Småkockarna, som flyttade sin verksamhet och jag startade företaget Kitchen Club – äntligen är jag i mål och är min egen, säger Anna glatt.
Här i köket ska det fortsättningsvis vara en matlagningsskola för både yngre och äldre barn men även för vuxna. Våra kurser kommer vara roliga, interaktiva och inspirerande. Vi vill skapa upplevelser som får deltagarna att bli intresserad av att spendera tid i köket. Visionen är att utbilda och stärka intresset för mat, matlagning och hälsa.

Vi kommer även att ha barnkalas, familjematlagning och på sikt även diplomerad utbildning inom matlagning. I närtid startar vi med ”Prova på matlagning” för barn mellan 10-15 år. Det blir också några endagskurser för vuxna i Fermentering och boosta din hälsa – som kommer att ha fokus på immunförsvaret och mat som stärker din hälsa och ger mer energi.

Det finns många sätt att utveckla Kitichen Club på och på sikt kan det även bli cateringverksamhet och företagsevent, men först gäller det att starta upp alla kurser och berätta för Lidingöborna att vi finns!
-Jag gillar verkligen att jobba med människor och praktiskt lära ut, inspirera och se hur man kan förändra matlagningsvanor, och nu har jag äntligen fått mitt eget matlagningskök, avslutar Anna.

www.kitchenclub.nu
Herserudsvägen 1, Torsvik

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *