Diplom till Lidingösoppan

Inger Grimlund överlämnar diplomet till Gabriella Pilblad, vinnare av Lidingösoppan 2020.
Lidingö24 oktober 2020 kl 06.17

Så fick vinnaren av Lidingösoppan 2020 sitt pris. Inger Grimlund, som tog initiativ till Lidingösoppan överlämnade diplomet från Lidingö Nyheter till Gabriella Pilblad på torsdagen.

– Jag är jätteglad och tacksam, säger Gabriella. Receptet var från början något jag fick från ICA, men det har jag utvecklat genom åren.

Ett av Gabriella Pilblads stora intressen är matlagning och hon tände direkt på idén med Lidingösoppan. Till vardags arbetar hon på Lidingö stad som systemförvaltare med ansvar för debiteringar av VA-taxan på teknik och miljö.

Så nu efter det första året har Lidingösoppan blivit en tradition. Nästa år hoppas vi att fler kan engagera sig, kanske genom Lidingö stads hjälp, nu när vi fått en "ambassadör" som arbetar där, vem vet? Och det vore roligt att få ut det till öns alla skolor. Det finns ju en pedagogisk tanke i det hela. En måltid, om det är en soppa eller annat spänner över flera skolämnen, det är inte bara hemkunskapen. Det är biologi, kemi, ekonomi och historia, för att nämna några.

Grattis Gabriella och lycka till i fortsättningen!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *