Digitalt bildarkiv öppet för alla

Bild från arkivet. Familjen Nerman framför brasan, Hersbyholms gård.. 1930-talet. Ur tidningen Husmodern 1937.
Historia19 november 2020 kl 06.391

Fotogruppen inom Hembygdsföreningen har jobbat intensivt det senaste året med att överföra alla bilder till ett nytt och lättillgängligt datasystem. Idag den 19 november öppnar bildarkivet och det är fritt och öppet för alla att titta i.

Bildarkivet speglar Lidingös utveckling sedan slutet av 1800-talet fram till idag och är indelat i olika kategorier som gör det lätt att söka.   Fotografierna har tagits av såväl yrkesfotografer som amatörer och alla foton har skänkts till föreningen.

Så här gör du för att komma in i och titta på de mer än 12 000 bilder som hittills har scannats och lagrats i bildarkivet. Klicka på denna länk:
Du når bildarkivet utan inloggning på https://lidingohembygd.bildbank.se/

Var med och fyll på och förbättra bildbanken! Den information som finns för varje bild är det som stod bakpå bilden eller det som vi i fotogruppen kom fram till när vi scannade bilden. Om du ser någon felaktighet eller möjlighet till förbättring tveka inte att kontakta någon av oss. Om du har bilder som du tycker saknas tar vi med stor glädje emot dem. Vi sätter stort värde på att få tillgång till fotografier om Lidingö.

Är du intresserad av att få tillgång till någon/några bilder, privat eller av yrkesmässiga skäl, tar du kontakt med Lidingö Hembygdsförening info@lidingohembygd.se.

Hembygdsföreningen följer lagar och regler som gäller för upphovsrätt av fotografier och förutsätter att du som användare gör det samma. Bilderna i bildarkivet är fria att använda för privat bruk, i icke kommersiellt syfte. All annan användning kräver kontakt med bildrättsinnehavare.  Om du avser att använda en bild ur Bildarkivet för annat än privat bruk, är du skyldig att förvissa dig om och följa aktuell lagstiftning gällande upphovsrätt. Samtliga bilder i Bildarkivet är märkta med copyright-symbol i syfte att påminna om upphovsrätten.

Välkommen att göra din egen tidsresa genom Lidingös historia!

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *