Digitala fritidsgårdar på Lidingö

Stad & Politik19 januari 2021 kl 05.36

Mot bakgrund av den pågående pandemin i samhället så kommer Lidingös fysiska fritidsgårdar hålla stängt till och med den 24 januari. Under den tiden välkomnas alla som är mellan 12 och 19 år till stadens digitala fritidsgårdar.

När fritidsgårdarna tvingas hålla stängt har det behövts nya alternativ för att kunna möta ungdomarna och därför har nu initiativ tagits till en digital mötesplatsform.

- Vårt mål med de digitala fritidsgårdarna är att våra fritidsledare, trots restriktioner kring Covid-19, ska kunna finnas där för ungdomarna och tillsammans med dem skapa en meningsfull fritid och vara tillgängliga i en tid då det inte fysiskt går att besöka fritidsgårdarna, säger Olle Tahlén, biträdande rektor på Sticklinge skola och ansvarig för ungdomsavdelningen.

Varje måndag–fredag mellan klockan 18:30 och 20:30 är de digitala fritidsgårdarna bemannade. Under dessa timmar håller fritidsledare och inbjudna gäster olika livesändningar. De digitala fritidsgårdarna erbjuder en variation av aktiviteter – exempelvis konserter, tävlingar och utmaningar, matlagning, dans, med mera. Vad som händer framöver på de olika digitala fritidsgårdarna, presenteras på respektive fritidsgårds Instagramkonto.

Kulans fritidsgård på Instagram @dakula
Skärsätragården på Instagram @skarsatragarden
Källängsgården på Instagram @källängsgården
Sticklingegården på Instagram @sticklingegarden
Galaxen på Instagram @galaxenlidingo

För kunna ta del av det som händer på de digitala fritidsgårdarna behövs ett konto på Discord. På fritidsgårdarnas instagramkonton finns instruktioner för hur man enkelt skapar ett konto där.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *