Det är dags att agera nu!

Debatt23 januari 2020 kl 06.3310
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet, vi alla kan påverka jordens framtid till det bättre om vi bara inser att ett mer miljövänlig liv inte automatiskt är ett sämre liv. Man offrar inget genom att värna om vår planet, man tjänar bara på det!
  /nina

 2. Dumheter! Man kan visa vad som helst med olika tidsserier och olika mätmetoder. CO2-halten i atmosfären har varierat stort genom årmiljonerna, nuvarande ca. 400 ppm har förekommit flera gånger förr. Det finns ej konsesus att CO2-utsläppen skulle påverka nuvarande temperaturstegring, ca. 1 gr./100 år. Ökad växtproduktion och mindre öknar tillskrivs senare tids CO2-ökning. De mänskliga utsläppen är försumbara jämfört med de naturliga som vi inte rår över. Sveriges bidrag är någon promille av de globala. Människan påverkar inte klimatet. Klimatbluffen kostar oss oräkneliga miljarder på bekostnad av sjukvård, skola, äldrevård m.m. Förr trodde man på forskare, nu tror man hellre på en tonårsflicka som missat sin skolgång.
  http://www.klimatupplysningen.se/
  https://klimatsans.com/

  1. Tack Anders, folk är helt förblindade av klimathysterin, Greta är har blivit helig och folk vill verkligen tro på galenskaperna hon tutas i att säga.
   Man har blivit helt förblindad

  2. Grafen i min artikel är hämtad ur IPCC AR4 rapporten där kurvan beskrivs enligt följande:
   Figur 3: Atmosfäriska halter av växthusgaserna koloxid, metan och dikväveoxid som funktion av tiden enl. IPCC AR4. Notera att skalor och enheter på y-axeln är olika för de olika gaserna.
   Vore bra om DU kan visa hållbara argument mot IPCC rapporten istället för att raljera om ”en tonårsflicka”.
   Rapportens innehåll kan t.ex. läsas på http://www.klimatupplysningen.se som är en webbsida av gruppen Klimatrealisterna.

 3. Jag förväntade mig kommentarer av klimatförnekare, tack för det! Om huruvida jag, Greta eller DU har rätt lär väl bli synligt inom något decennium.
  Det som redan syns gällande ett förändrat klimat kan väl inte ens en förnekare som DU ha missat? Jag fortsätter leva sparsamt med mina CO2-utsläpp, så kan DU göra vad du vill. Förr eller senare lär politikerna strypa vår gemensamma konsumtion. I min artikel vädjar jag till människor som känner oro och ser/hör om den globala klimatförändringen. Svaret lär komma inom de närmaste decennierna men då är det för sent att agera.

 4. Om jag går till min närmsta umgängeskrets är vi både utbildade, oroade över utvecklingen och har möjlighet att göra rätt val men lyckas ändå inte alltid. Jag tror att det är för billigt att konsumera idag. För att få till en tillräckligt stor förändring är jag övertygad om att vi behöver hjälp från politiskt håll.

 5. Tokerier i debattinlägget. Klimatet ändrar sig mycket långsamt och det är ingen fara närmaste 50 åren. Lyssna på Sveriges mest kända klimatforskaren professor Lennart Bengtsson och på klimatforskaren professor Judith Curry. Koldioxid är livets gas. Att lägga ner kärnkraften i Ringhals kommer att öka våra koldioxidutsläpp rejält. Ändå vill Miljöpartiet, Vänsterpartiet och sossarna göra detta. Kina och Indien bygger hundratals nya kolkraftverk som släpper ut mångdubbelt hela Sveriges utsläpp. Att låtsas vara ”god” som debattören Ibb Jessen är meningslös symbolpolitik. T.ex. låta bli att flyga och äta mindre rött kött. En religiös uppfattning som inte har med vetenskap att göra.

  1. Per Welander säger att det inte är nån fara de närmaste 50 åren! Men sen då? Hur tror DU en ung människa reagerar på det? Du och jag lär väl knappast drabbas men jag har både barn och barnbarn som oroas av klimatet. Är bränder, torka, orkaner, svält och issmältning något som vissa inte ser eller vill höra för att det är jobbigt? Det är ovanligt korkat att kalla min levnadsnivå som ”god och meningslös symbolpolitik”. Det är helt enkelt faktum som jag vill delge andra för att ge inspiration. Men gör som strutsen – tryck huvudet i sanden!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *