Debatt: Arvodeskonflikten riskerar fortsätta

Debatt15 februari 2019 kl 00.013
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Jonas Lundgren (V), gruppledare i kommunfullmäktige
Olaf Koort (V), ledamot i kommunfullmäktige
Marika Lundin (V), ersättare i kommunfullmäktige
Sven-Erik Wånell (V), ersättare i kommunfullmäktige och tidigare i kommunstyrelsen

Kommentarer

 1. Om man ställer denna artikel mot alla andra så inser man att kommunalråden lever i sin egen värld. De berömmer sig själva och gläds nu främst åt bra verksamheter, bra ekonomi och ett snart nyrenoverat stadshus. Att dom överhuvudtaget nämner samarbetsavtalet med polisen visar hur långt från verkligheten de är. Det är bara deras alibi för att försöka visa hur duktiga de är då sanningen är att de är grundlurade. Verkligen pinsamt ! Vad händer då Vården i Centrum flyttar ur f.d. polishuset och liksom andra verksamheter flyttar in i Stadshuset ? Blir det bättre för allmänheten ? Blir det bättre för de anställda? Blir det billigare?

  Slutligen vill jag påstå att intresset för att engagera sig i Lidingöpolitiken aldrig varit så dåligt som nu. Vi är bara några tappra som fortfarande debatterar- till ingen nytta ! Vad säger det om framtiden?

 2. Jag har tappat förtroendet för politiker och politik. Vad är det som är höger och vad är vänster ? Är svaren olika lokalt och på riks ? Dom arbetar som tidigare och vägrar att inse att det är andra krafter som styr. Det innebär att man också lokalt varken klarar svåra eller enkla problem. Vad åstadkommer kommunalråden som motiverar högre lön ?

  Mitt förlag är att de och alla skall börja med att lösa mindre problem som påverkar människors vardag. Då skapar de förtroende för att lösa större problem ! Då kan det bli högre lön !

 3. Styret på ön har visat sin sanna sida med tanke på återremissen av sitt eget förslag på FUM före julafton. Så här beskrev två ledande M-politiker läget i ett av Lidingösidans sista debattartiklar:

  ”Det är oppositionens uppgift att ifrågasätta ….. Tre erfarna moderater, som i förra årets provval placerats utanför valbar plats, lät sig ryckas med och valde i årets sista kommunstyrelsemöte att rösta med oppositionen.

  Moderaterna tar gärna debatten – när ett beslutsunderlag tagits fram och förslag till nytt reglemente, som har förutsättningar att godkännas av kommunfullmäktige, har formulerats. Tills vidare utgår de arvoden som tidigare beslutats.”
  Lidingösidan 2018-12-22

  Som alla förstår har det ingen betydelse hur en ny arvodesberedning ska tillsättas när frågan om överbetalda kommunalråd ska utredas. De parter som agerade mest girigt var L, LP och KD. De kommer att fortsätta agera röstboskap åt M, speciellt som merparten hederliga inom LP valde att lämna ett illa skött lokalparti. Det finns en mycket enkelt förslag som jag tror att alla ställer sig bakom. Gör en statistisk analys av kommuner med liknande befolkningspyramid och tillhörande utmaningar kopplade till vård, skola och omsorg. I lilla ankdammen Lidingö räcker det med ett kommunalråd och ett oppositionsråd – allt annat är verklighetsflykt. Gör om gör rätt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *